Αρχική Επικαιρότητα Επιστολή του Εμπορικού σχετικά με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Επιστολή του Εμπορικού σχετικά με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Από pitkostas

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Απέχουμε μόλις 20 ημέρες από τα Χριστούγεννα και η εικόνα της αγοράς του Μεσολογγίου μόνο οργή, θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει στους συναδέλφους καταστηματάρχες και το καταναλωτικό κοινό.

Επειδή φαίνεται έχετε καιρό να περπατήσετε ο ίδιος στους δρόμους της πόλης μας, να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Στην πόλη δεν υπάρχει ούτε ένα στολισμένο δέντρο, ούτε καν στην κεντρική πλατεία, η οποία – συν τις άλλοις – παραμένει σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού.

Ο διάκοσμος των εμπορικών δρόμων δεν έχει ανάψει ακόμα και ευτυχώς που υπάρχουν τα φώτα από τις βιτρίνες των καταστημάτων, αλλιώς η αγορά θα βυθίζονταν στο απόλυτο σκοτάδι μετά τη δύση του ήλιου.

Σε κεντρικούς δρόμους, όπως στην Ελευθέρων Πολιορκημένων, είναι δεκάδες οι καμένες λάμπες στις δημοτικές κολώνες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις συναδέλφων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για να αλλαχτούν.

Ο Δήμος δεν έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση ούτε μιας εκδήλωσης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι γειτονικοί Δήμοι όπως του Αγρινίου και της Ναυπάκτου έχουν στολίσει και φωταγωγήσει τις πόλεις τους εδώ και πάνω από ένα μήνα και έχουν δημοσιοποιήσει μακροσκελή προγράμματα εκδηλώσεων για την ενίσχυση των τοπικών αγορών τους.

Ακόμα και η Σταμνά γιόρτασε πρόσφατα το άναμμα του δέντρου στην πλατεία του χωρίου, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα, κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Μεσολόγγι έχει αφεθεί στην τύχη του να θυμίζει ορεινό χωριό σε εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι δημότες της Ι.Π. Μεσολογγίου σάς έχουν εκλέξει δήμαρχο έως και τις 31/12/2023, γεγονός που σημαίνει ότι ο μοναδικός υπόλογος απέναντί τους μέχρι τότε είστε εσείς.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σάς είχε καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις του για την εορταστική περίοδο, μέσω σχετικής επιστολής του στις 6/11/2023 (υπ’ αριθμ. 5884), προτάσεις οι οποίες είτε αγνοήθηκαν εντελώς είτε παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες.

Πλέον σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνάδελφοι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες που πληρώνουν κανονικά φόρους και δημοτικά τέλη, δεν θα ανεχθούν να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια μεταξύ της απερχόμενης και της νεοεκλεγμένης δημοτικής αρχής ή οποιουδήποτε άλλου φορέα πάνω στις πλάτες τους, ούτε έχουν την παραμικρή διάθεση να εμπλακούν σε ανούσιες μάχες εντυπώσεων και καταμερισμού ευθυνών.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πόλη τους να αποκτήσει μία αξιοπρεπή εικόνα για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Γι’ αυτό απαιτούμε από την εν ενεργεία δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη ώρα, να πράξει τα δέοντα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr