Αρχική Μεσολογγιτάκια To Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφτηκε ο Νίκος Αλιάγας

To Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφτηκε ο Νίκος Αλιάγας

Από pitkostas

To Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφτηκε ο Νίκος Αλιάγας κατά τη διάρκεια των οικογενειακών του διακοπών στο Μεσολόγγι.

Η ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, αναφέρει σχετικά: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τον διακεκριμένο Μεσολογγίτη δημοσιογράφο Νίκο Αλιάγα, που διαπρέπει στο εξωτερικό, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, το Ξενοκράτειο, στην Ιερά  Πόλη Μεσολογγίου!

Η Διευθύντρια της Εφορείας Δρ Ολυμπία Βικάτου τον ξενάγησε στις αίθουσες του μουσείου που φιλοξενούν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, από τα προϊστορικά έως τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά και στους χώρους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολλαπλών χρήσεων. Στην περιήγηση παρευρέθησαν η Τμηματάρχης Αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κα Φωτεινή Σαράντη και η Μουσειοπαδαγωγος της Εφορείας, κα Μιμίκα Γαβρίνα.

Νίκο Αλιάγα σε ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό, την ευαισθησία και την αγάπη σου για τον τόπο! Εις το επανιδείν!»

Ο Μεσολογγίτης  Νίκος Αλιάγας έγραψε στο προφίλ του στο F/B:

Η Ελλάδα είναι ένα υπαίθριο μουσείο, κάθε πέτρα αφηγείται μια ιστορία αρκετές χιλιετίες πριν, κάθε χωράφι ελιάς καλύπτει αρχαίες πόλεις που αποτελούν το λίκνο του πολιτισμού μας. Άλλοι θεοί, άλλοι πόλεμοι, άλλα θέματα αλλά πάντα η ίδια αναζήτηση για το μυστήριο της ύπαρξης. Εδώ οι καιροί συνυφασμένοι για να γίνουν ένα, τα είδωλα του χθες στήνονται ως πυξίδα στο DNA μας, ξεγυμνωμένα από το ιερό, γίνονται μονοπάτι και συνείδηση. Το αρχαιολογικό μουσείο ΕΦ.Α. Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος είναι ένα μικρό ¨διαμάντι¨ που αναδεικνύει τις ζωές των Αιτωλών και των Ακαρνάνων από προϊστορικά μέχρι σήμερα. Υπάρχει μια ομηρική και Μακεδονική ανάσα σε κάθε εύρημα, υπάρχουν οι ζωές ανδρών και γυναικών που τα ίχνη τους έχουν επιζήσει ως εκ θαύματος από την αμνησία που εξαπλώθηκε από τον αμείλικτο Χρόνο. Εδώ όλα θυμίζουν, όπως μας ψιθυρίζει ακόμα ο ποιητής Κωστής Παλαμάς το σούρουπο: «Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις, όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις…».

Ελπίζουμε η επίσκεψη του Νίκου να γίνει αφορμή και οι υπόλοιποι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μας να επισκεφτούν το καταπληκτικό μουσείο.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr