Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Ο Ισίδωρος Ζουργός  και το νέο του βιβλίο

Ο Ισίδωρος Ζουργός  και το νέο του βιβλίο

Από pitkostas

«Παλιές και νέες χώρες» έρχεται  στη «Διέξοδο»

Την Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023  στις 7.30 το βράδυ   θα πραγματοποιηθεί  στο Μεσολόγγι, στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου  «Διέξοδος»  βιβλιοπαρουσίαση  του τελευταίου μυθιστορήματος του Ισίδωρου Ζουργού «Παλιές και νέες χώρες»  που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Την εισαγωγή στο νέο αυτό βιβλίο αλλά και την παρουσίαση του συγγραφέα που τιμά την ελληνική λογοτεχνία  με το ήθος του και την ποιότητα της γραφής του θα κάνει  ο παιδαγωγός  Γρηγόρης Σαρβάνης   ενώ στη συνέχεια  ο ίδιος συγγραφέας θα αναλύσει το μυθιστόρημά του και θα συνομιλήσει με τους φιλαναγνώστες που θα παραστούν στην εκδήλωση.

Το μυθιστόρημα έχει χρονική αφετηρία την Οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1885, όταν ένα άνοστο αστείο, λίγα βλέμματα και κάποια παλιά μυστικά στέκονται αρκετά για να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση ανάμεσα σ’ έναν αφελή και ονειροπόλο άνδρα και μια δυναμική γυναίκα. Οι δυο τους θα ταξιδέψουν στην παλιά Ελλάδα και θα επιστρέψουν στη συνέχεια στους τόπους αυτούς, που χρόνια αργότερα, μέσα από το ζεστό αίμα των πολέμων, θα ονομαστούν Νέες Χώρες.

Το «Παλιές και νέες χώρες» είναι ένα μυθιστόρημα για τις γυναίκες που ασφυκτιούν από το κοινωνικό περιλαίμιο, για τους αμήχανους άνδρες και για τις άφωνες υπηρέτριες στα χρόνια της μπελ επόκ, της εποχής που ονομάστηκε χαρισάμενη από τους έχοντες πλούτο και δύναμη.

Ένα μυθιστόρημα για τους παράκτιους φάρους, που φωτίζουν τα σκοτάδια, για την ιερουργία του νερού και της θάλασσας, για το ερωτικό ανθρώπινο βλέμμα, αλλά και για την εξουσιαστική ματιά, για όσα παλιά θριαμβεύουν και για όσα νέα δεν έχουν ακόμη αρθρώσει το όνομά τους.

Σημειώνεται ότι για την εκδήλωση, όπως γίνεται πάντα στη «Διέξοδο»,  δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εξ άλλου στο  πλαίσιο της μακρόχρονης σχέσης που διατηρεί  η «Διέξοδος» με την μαθητική κοινότητα της πόλης, το πρωί της Παρασκευής με μεγάλη χαρά θα υποδεχθεί στους χώρους της τους  μαθητές  του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου καθώς και της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του ίδιου σχολείου για μια γνωριμία  και συζήτηση με τον συγγραφέα πάνω στο θέμα του νέου του μυθιστορήματος για το οποίο θα πραγματοποιηθεί η βραδινή εκδήλωση.  

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr