Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο τύπου Σπύρου Διαμαντόπουλου για το ΧΥΤΑ

Δελτίο τύπου Σπύρου Διαμαντόπουλου για το ΧΥΤΑ

Από pitkostas

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ήρθε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ με πράξη βεβαίωσης προστίμου 1.186.812,00 €. Επισημαίνουμε τα εξής :

  1. Το ανωτέρω πρέπει να αντιμετωπισθεί από όλους με τη δέουσα σοβαρότητα.
  2. Η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει δημόσια εξηγήσεις για το θέμα αλλά και για τις τυχόν διορθωτικές ενέργειες που έκανε για το θέμα.
  3. Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να προκηρύξει διαγωνισμό για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ που αφορά τη νέα χρονιά. Έχει υπογράψει μόνο τη προσωρινή λειτουργία έως και την 31.12.2023. Οτιδήποτε διαφορετικό για εμάς υποκρύπτει δόλο και θα εξετασθεί νομικά με την ανάληψη των καθηκόντων μας εφόσον οι δημότες μας επιλέξουν ως επόμενη δημοτική αρχή
  4. Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την όλη διαχείριση του θέματος των απορριμμάτων. Ανεξήγητες και ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις, τεράστια ποσά που χρεώθηκαν στους δημότες, μια εργολαβία που κανείς δε ξέρει τι απέγινε και μια ακόμα που πιθανώς λύνει το πρόβλημα αλλά ολοκληρώθηκε στο τέλος της θητείας. Ενώ τα χρήματα υπήρχανκαι θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει πιο αποφασιστικά και γρήγορα αποφεύγοντας το υπερβολικό κόστος μεταφοράς και θεραπεύοντας με ενέργειες μας την διοικητική παράβαση που ήταν σε εξέλιξη όπως φαίνεται πολλά χρόνια τώρα.

Η αναβλητικότητα οδηγεί πάντα σε οδυνηρές αποτελέσματα.

Οι δημότες χρεώθηκαν με πρόστιμο 1,2εκ€ ενώ και στην Πάλαιρο οφείλουμε 500.000€ περίπου. Αυτά είναι τα δεδομένα και υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Τις πρώτες αναμένουμε να τις αποδώσουν σύντομα στην κάλπη οι δημότες. Τις δεύτερες είναι αντικείμενο ποινικής διερεύνησης μιας και το πρόστιμο κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία.

Αναμένουμε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή και επισημαίνουμε ότι μέχρι τις 31/12/2023 θα είναι στο τιμόνι του δήμου και κάθε παράλειψη ενέργειας για το συγκεκριμένο θέμα ή για άλλα θέματα που θα επιβαρύνουν τους δημότες, το Δήμο ή το περιβάλλον που ζούμε θα αποτελεί έναυσμα νομικών ενεργειών και αναζήτησης ευθυνών.

Ο Δήμος έχει συνέχεια και η αλλαγή που πρόκειται να συμβεί μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου πρέπει να είναι κατά το δυνατόν ομαλή χωρίς προβλήματα που θα επιβαρύνουν τους δημότες.

ΥΓ.

Χρεωμένοι για τον ΧΥΤΑ 1,7εκ€

Χρεωμένοι στον ΕΦΚΑ λόγω κακής διαχείρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης 1,5εκ€

Χρεωμένοι στη ΔΕΗ και VOLTERRA 5εκ€ – ΔΕΥΑΜ

Χρεωμένοι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο άγνωστο πόσο αλλά υπαρκτό χρέος.

Χρεωμένοι στο Πνευματικό Κέντρο επίσης άγνωστο πόσο χρέος τρέχει ειδικά σε προμηθευτές.

Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια.

Γραφείο τύπου συνδυασμού ΜΑΖΟΙ

υποψηφίου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σπύρου Διαμαντόπουλου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr