Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Ανακοίνωση της προέδρου του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Ανακοίνωση της προέδρου του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Από pitkostas

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και κυρίως προς καθησυχασμό των συνδημοτών μας   σχετικά με το θέμα των τραγικών ελλείψεων  στις υποδομές του ΧΥΤΑ, που καταγράφηκαν στην  αυτοψία που διενεργήθηκε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι :

Το συγκεκριμένο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας  και όσα αναφέρονται σε αυτό αποτελεί εισήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη συμμόρφωση του ΧΥΤΑ, επιχειρώντας με το επιβληθέν υπέρογκο πρόστιμο να βάλει τέλος στο καθεστώς  του  ΧΥΤΑ, που επί 12 χρόνια γινόταν ανεκτό σιωπηλώς απ’ όλους τους προηγούμενους διοικούντες.

Είναι αυτή η τραγική κατάσταση που παραλάβαμε, που από την πρώτη στιγμή δεν υιοθετήσαμε και πολλάκις είχαμε αναδείξει και η οποία ως γνωστό «έσκασε» στα χέρια μας .

Το σπουδαίο έργο της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ το οποίο ολοκληρώσαμε μετά κόπων και εμποδίων και παραδώσαμε σε νόμιμη  αδειοδοτημένη χρήση στους δημότες μας ήρθε και αποκατέστησε αυτές ακριβώς τις ελλείψεις που αποτέλεσαν τα αίτια, ώστε το εν λόγω θεσμικό όργανο να προτείνει αυτές τις οικονομικές κυρώσεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι  και αυτή την φορά με σθένος αλλά κυρίως με το βασικό μας επιχείρημα, την πλήρη συμμόρφωση –αποκατάσταση του ΧΥΤΑ θα αντιπαρατεθούμε στην αρμόδια αρχή ευελπιστώντας στην απομείωση ή στην πλήρη εξάλειψη του προστίμου .

Άλλο ένα «αμάρτημα» του παρελθόντος το οποίο με την δική μας συνετή διαχείριση θα προσπαθήσουμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε και αυτή την φορά να το αποτρέψουμε .

Ελένη Τσαλαφούτα

Πρόεδρος ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr