Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι! Του Σπύρου Διαμαντόπουλου.

Όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι! Του Σπύρου Διαμαντόπουλου.

Από pitkostas

Ο μύθος λέει ότι οι καλόγεροι του Μεσαίωνα για να αντεπεξέλθουν στις στερήσεις της Σαρακοστής βάφτιζαν το κρέας ψάρι και έτρωγαν με ήσυχη συνείδηση. Οι «καλόγεροι» της δημοτικής αρχής Λύρου, προκειμένου να εξαγνίσουν την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα τους, βάφτισαν την κατασκευή του έργου ΧΥΤΑ, έργο που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, για να μπορέσουν για μία ακόμη φορά να «παραπληροφορήσουν» τους δημότες.

Η φράση, « επιτέλους η δημοτική αρχή κατασκευάζει το ένα μέρος του ΧΥΤΑ αφού «καταχρέωσε» τους δημότες λόγω των δαιμονικών της εμμονών» αντικατοπτρίζει ακριβώς τι έχει συμβεί με το έργο του ΧΥΤΑ.

Στοιχεία Από 9.2021 έως σήμερα,

Ημερήσιο κόστος :  περίπου 4.000€/ημέρα ( 6 οχήματα 220χιλ, μεταφορικό κόστος + κόστος συντήρησης + τέλη 65-70€ για 40 τόνους/ημέρα )

2 χρόνια * ημερήσιο κόστος = 2.920.000 €

Επειδή τα παραπάνω νούμερα είναι κατά προσέγγιση λόγω του μεταφορικού κόστους και της συντήρησης ας υποθέσουμε ότι το συνολικό κόστος ( μεταβλητό + σταθερό κόστος )  αυτό το διάστημα είναι 2.500.000€

Κόστος Κατασκευής Έργου: 1.200.000€

Χρηματοδότηση : ½ από Ιδία Κεφάλαια Δήμου + ½ από επιχορήγηση

Επειδή όπως φάνηκε το έργο μπορούσαμε να το χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας εξαρχής και σε « χρόνο ρεκόρ 40 ημερών όπως λέτε » κάντε τις πράξεις για να αντιληφθείτε πόσο μας κόστισε ( χρωστάμε βέβαια ) η ανικανότητα της δημοτικής αρχής.

Φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα θα μπορούσε να έχει προγραμματιστεί η έναρξη ουσιαστικής ανακύκλωσης στο Δήμο, η έναρξη του διαχωρισμού των απορριμμάτων κατασκευάζοντας τα λεγόμενα « πράσινα σημεία », η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  ( Σ.Μ.Α.) και τόσα άλλα που προτάθηκαν ξανά και ξανά από το υγιές κομμάτι της αντιπολίτευσης  αλλά μάταια..

Τα συμπεράσματα δικά σας..

ΥΓ.1. Μπορείτε να πείτε στους δημότες με επίσημο τρόπο και όχι «παπαγαλίζοντας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν τα στοιχεία είναι ακριβή;

Πού θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα που μας χρεώσατε;

Τη διάλυση του στόλου των οχημάτων και την εκτίναξη του κόστους συντήρησης ποιος τη χρεώνεται;

Μήπως σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο φέρατε προς ψήφιση τη χρηματοδότηση των χρεών που δημιουργήσατε στα νομικά πρόσωπα;

  • Κοινωφελής Επιχείρηση, έκτακτη χρηματοδότηση 300.000€
  • Πνευματικό Κέντρο, έκτακτη χρηματοδότηση 300.000€
  • Λιμενικό Ταμείο, έκτακτη χρηματοδότηση 550.000€
  • ΔΕΥΑΜ, έκτακτη χρηματοδότηση 800.000€

Και όλα τα παραπάνω παραμονές εκλογών; Και ζητάτε και «δεύτερη ευκαιρία» ; Δικαίωμά σας. Κριτής σας και κριτής μας οι δημότες.

ΥΓ.2. Το ότι ακόμη τρέχουμε να κατασκευάσουμε ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που θα γίνει «Εν ευθέτω χρόνω».

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr