Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το βιβλίο του Γ. Κουκουδάκη “Η YΔΡΑ ΤΟΥ 1821 Ανταρτοπόλεμος στη Θάλασσα”

Παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το βιβλίο του Γ. Κουκουδάκη “Η YΔΡΑ ΤΟΥ 1821 Ανταρτοπόλεμος στη Θάλασσα”

Από messolonghim

Κώστας Λύρος: «Μια ακόμη εκδήλωση που επιβεβαιώνει τους πολλούς δεσμούς πού συνδέουν την Ύδρα με το Μεσολόγγι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι η παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Κουκουδάκη, Δημάρχου Ύδρας και Καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων, με τίτλο «Η YΔΡΑ ΤΟΥ 1821 Ανταρτοπόλεμος στη Θάλασσα».

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου το απόγευμα της Παρασκευής,  9 Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (πλατεία Μάρκου Μπότσαρη)

Το βιβλίο, όπως είπε και ο ίδιος ο συγγραφέας,  αναδεικνύει τη μορφή του ναυτικού αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων. Έχοντας ως βασική περιπτωσιολογική μελέτη τη δράση του ναυτικού της Ύδρας, ισχυρίζεται ότι οι Υδραίοι, όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες που πήραν μέρος στην Επανάσταση, κατέφυγαν συνειδητά στη μορφή του ανταρτοπόλεμου στη θάλασσα ως μοναδική λύση για να συμβάλουν στη διεκδίκηση της απελευθέρωσης και ανεξαρτησίας της Ελλάδας από έναν στρατιωτικά και πολιτικά ισχυρότερο αντίπαλο.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος  ευχήθηκε στο συνάδελφό του και φίλο Δήμαρχο Ύδρας καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο και αφού τον ευχαρίστησε που επιβεβαιώνει την αγάπη του για το Μεσολόγγι, με την επιλογή του να παρουσιάσει το βιβλίο του στην Ιερή Πόλη, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του φίλου Γιώργου , διότι η εκδήλωση αυτή καθ’ αυτή της παρουσίασης ενός βιβλίου, αποτελεί αφορμή για ένα διανοητικό ταξίδι, που ο δήμος μας το σέβεται και κάθε φορά το τιμά με τη συμμετοχή του. Είμαστε  όμως εδώ και για να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά τούς πολλούς δεσμούς πού συνδέουν την Ύδρα με το Μεσολόγγι. Δύο τόποι που, παρά την απόσταση πού μας χωρίζει, παραμένουμε ενωμένοι.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι λόγιος ούτε ιστορικός . Γνωρίζω  όμως πως το βιβλίο σου αυτό  είναι άλλη μια πράξη κατάθεσης ψυχής στην πατρίδα σου. Γνωρίζω με πόση υπευθυνότητα, ζήλο και αξιοσύνη ασχολείσαι με τα κοινά και είμαι βέβαιος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά  τα συναντούμε και στο βιβλίο σου. Ένα βιβλίο που είναι για όλους μας αλλά και για τις μελλοντικές γενιές μια ιστορική παρακαταθήκη».

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση  απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι κκ. Στέλιος Περράκης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης Παναγιώτης Ράππας, Σκηνοθέτης-Ζωγράφος  και Κωνσταντίνος Μπεράτης, Πολιτικός Επιστήμονας, Ερευνητικός Εταίρος στην Συμβουλευτική Εταιρεία  Guidepoint.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Ανδρέας Σιδέρης, Εκδότης

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με πολύ καλή παρουσίαση του βιβλίου από  σοβαρούς ομιλητές . Φυσικά στο βιβλίο υπάρχουν και αναφορές για το Μεσολόγγι. Είναι όμως θλιβερό ότι από τις 180 ηλεκτρονικές προσκλήσεις που στάλθηκαν, την εκδήλωση παρακολούθησαν μόνο 40 άτομα.  

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr