Αρχική Ζατζα Οι Αργυροπελεκάνοι πεθαίνουν στα ηλεκτροφόρα καλώδια

Οι Αργυροπελεκάνοι πεθαίνουν στα ηλεκτροφόρα καλώδια

Από pitkostas

Το περασμένο Σάββατο, συνεργάτης της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ εντόπισε στην περιοχή Τουρλίδας, στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, έναν #Αργυροπελεκάνο νεκρό κάτω από γραμμή μεταφοράς ενέργειας.

Το άτυχο πουλί φαίνεται ότι κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου έπειτα από πρόσκρουση σε γνωστή για την επικινδυνότητά της γραμμή μεταφοράς ρεύματος ενώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει καλός φωτισμός που επιδεινώνει την κατάσταση.

‼ Η πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια αποτελεί σημαντική απειλή για τους Αργυροπελεκάνους και άλλα μεγάλα υδρόβια πουλιά. Ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, τα καλώδια δεν είναι διακριτά κι έτσι πολλά πουλιά προσκρούουν σε αυτά με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ή και τον θάνατό τους.

📑 Είναι ενδεικτικό ότι το 50% των γραμμών μεταφοράς ρεύματος εντός των Εθνικών Πάρκων Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Αμβρακικού Κόλπου είναι επικίνδυνα για τους Αργυροπελεκάνους και άλλα είδη πουλιών που αναπαράγονται εκεί, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υλοποίησε η ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο πλαίσιο του Προγράμματος Pelican Way of LIFE.

👉 Με στόχο τον μετριασμό της σοβαρής αυτής απειλής, η #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την ανάγκη άμεσης εγκατάστασης ειδικών σημαντήρων κατά μήκος των γραμμών εντός κρίσιμων για την αναπαραγωγή των Αργυροπελεκάνων περιοχών.

https://www.ornithologiki.gr/…/enh…/enimerosi/ta-nea-mas

Pelican Way of LIFE#PelicanWayOfLIFE

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr