Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Ο τοπιογράφος Πάνος Αθανασίου «παρών» και μετά τον θάνατο του.

Ο τοπιογράφος Πάνος Αθανασίου «παρών» και μετά τον θάνατο του.

Από pitkostas

Για άλλη μια φορά η “Διέξοδος” «πλημμύρισε από Μεσολόγγι».

Επρόκειτο για το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου που έγιναν τα εγκαίνια  της έκθεσης «Πάνος Αθανασίου – Ο τοπιογράφος του Μεσολογγίου».

Μία έκθεση που οργάνωσε και παρουσιάζει στους χώρους του Ιστορικού της Μουσείου η «Διέξοδος»  ως καλλιτεχνικό μνημόσυνο του Πάνου Αθανασίου που έφυγε απ΄τη ζωή πριν από έναν χρόνο.

Το «παρών» έδωσαν πολλοί, πάρα πολλοί.  Φιλότεχνοι και φίλοι του εκλεκτού καλλιτέχνη παραβρέθηκαν και προκάλεσαν το αδιαχώρητο. Βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουνε τον εκλεκτό αυτοδίδακτο ζωγράφο που με τον χρωστήρα του κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή τη γραφικότητα του Μεσολογγίτικου τοπίου. Τον  ευαίσθητο καλλιτέχνη που με την νοσταλγική, ρομαντική  και γεμάτη αγάπη πινελιά του διατήρησε την εικόνα  της λιμναίας  πόλης  με  το γκρίζο, γλυκό και μελαγχολικό της χρώμα.

Την έκθεση εκ μέρους της «Διεξόδου» παρουσίασε η πολιτιστική διαχειρίστρια και εκ των μονίμων  συνεργατών της φιλόλογος Ειρήνη Καρανικόλα ενώ για την προσωπικότητα του τιμώμενου καλλιτέχνη μίλησαν «από καρδιάς»  η φίλη του Ζωζώ Στέλιου και ο εξ Αγρινίου συλλέκτης Νίκος Καποδίστριας.

Πριν αρχίσει η περιήγηση και η ….μετά συγκινητικών σχολίων  θέαση των σαράντα πέντε πινάκων της εκθέσεως ανέβηκε στο βήμα της «Διεξόδου» η φιλόλογος κόρη του Ειρηλένα Αθανασίου και  με εξαιρετικά ευαίσθητο λόγο  ευχαρίστησε εκ μέρους  της οικογένειας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr