Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Η θέση και η προτεραιότητα μας για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Τουρλίδας – Όλγα Δασκαλή Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών 

Η θέση και η προτεραιότητα μας για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Τουρλίδας – Όλγα Δασκαλή Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών 

Από pitkostas

Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Τουρλίδας αποτελεί σημείο κλειδί για το Μεσολόγγι. Το καθεστώς που διέπει την περιοχή είναι γνωστό πάνω από σαράντα χρόνια. Η τελευταία εξέλιξη πραγματοποιήθηκε το 2008 και αφορούσε τον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα στο σημείο και το 2009 την εκμίσθωση του τουριστικού ακινήτου προς ιδιώτη επιχειρηματία. 

Ο συνδυασμός μας από τον Νοέμβριο του 2019 ασχολήθηκε εμπράκτως με το θέμα καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση στη δημοτική αρχή, με αναλυτική νομική γνωμοδότηση.

Η πρόταση μας:

  • Διεκδίκηση από τον Δήμο Μεσολογγίου, της παραχώρησης της κυριότητας ή της χρήσης του Τουριστικού Ακινήτου της Τουρλίδας μετά το πέρας της μίσθωσης το 2024. Η διεκδίκηση οφείλει να ξεκινήσει από τώρα. 
  • Διόρθωση κτηματολογικών εγγραφών σε συνεργασία με την εταιρεία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.”  για τα υπόλοιπα γεωτεμάχια. 
  • Αποχαρακτηρισμός συγκεκριμένου σημείου της περιοχής από χερσαία ζώνη λιμένα. Διατήρηση όμως της χερσαίας ζώνης λιμένα στο κομμάτι που υπάρχει πρόσδεση αλιευτικών σκαφών.
  • Ολοκλήρωση χάραξης παραλίας από την περιοχή των Δημοτικών Αλυκών και ανατολικά. Η χάραξη αιγιαλού πλέον υπάρχει. 
  • Ανάληψη υποχρεώσεων για αιγιαλό και παραλία (καθαριότητα κλπ) που απορρέουν από Ν.4607/2019 και ΚΥΑ 2017, για παρεμβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία της Τουρλίδας από πλευράς Δήμου Μεσολογγίου
  • Εφαρμογή συντεταγμένων ώστε να αποτυπωθούν επακριβώς τα 1.750 τ.μ. της Δημοτικής Αλυκής.

Με ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς σεβόμενοι τον τόπο και το τοπίο μπορούμε να αναπτύξουμε οικονομικές δραστηριότητες που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής γνωστά: ο δρόμος της Τουρλίδας, η νησίδα της Κλείσοβας με την Αγία Τριάδα, οι Δημοτικές Αλυκές, το Μουσείο Άλατος, το αλσύλλιο με την προτομή του Μιαούλη, το λιμανάκι με τις εξέδρες πρόσδεσης αλιευτικών σκαφών και φυσικά το αξεπέραστο φυσικό τοπίο. 

Θέση μας και πρώτη προτεραιότητα με την εκλογή μας είναι: 

συνάντηση με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε και το Υπουργείο Ναυτιλίας καταθέτοντας έτοιμο φάκελο για την αποκατάσταση και αξιοποίηση της περιοχής.

Αγαπητοί συμπολίτες, όταν η διοίκηση επικαλείται γραφειοκρατικά θέματα προς τους πολίτες, φανερώνει έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού. Η δημοτικη αρχή ακόμα περιμένει από το Αθηνοκεντρικό κράτος να δώσει τις λύσεις, ενώ οι απαντήσεις υπάρχουν και είναι μπροστά της. 

Παρακολουθήσαμε επικοινωνιακές υπερβολές για την αξιοποίηση, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, οργάνωση και τελικά καμία απάντηση στα ζητήματα της περιοχής, τίποτε άλλο παρά προεκλογικά πυροτεχνήματα από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Η παράταξη του κ. Λύρου χρησιμοποίησε σε όλη τη θητεία της, και ακόμα χρησιμοποιεί, τα χρήματα μας για φωτογραφίες και βίντεο. 

Δεν φρόντισε για μελέτες και στρατηγικό σχεδιασμό που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του Δήμου μας.  

Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι! 

Εκ μέρους του συνδυασμού

“Ισχυρός Δήμος – Δυνατές Κοινότητες – Ευημερία Πολιτών”

Επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή 

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr