Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε AcheloosRun 2023 – Μεταγωνιστικό Δελτίο

AcheloosRun 2023 – Μεταγωνιστικό Δελτίο

Από pitkostas

Ένας αθλητικός θρίαμβος στην καρδιά της φύσης

Το AcheloosRun 2023 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπουδεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα συνέρρευσαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός. Γιορτάζοντας την πέμπτη έκδοσή του, το AcheloosRunσυγκέντρωσε για άλλη μια φορά τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια ζωντανή και συναρπαστική γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον παρθένο ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023 με το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςστο Νεοχώρι Μεσολογγίου. Η σημαντική αυτή εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του AcheloosRun 2023, εστιάζοντας στα αξιόλογα επιτεύγματα και τις πρωτοβουλίες στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι αθλητικών οργανισμών, θεσμικών φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και του πολιτισμού, με έμφαση στον αθλητισμό.

Το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώοςαποτέλεσε μια πλατφόρμα για την εξέταση κρίσιμων θεμάτων όπως οι υποδομές, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εδραίωση της ταυτότητας της περιοχής μέσω μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις ανέδειξαν καινοτόμες πολιτικές και στρατηγικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και του αντίκτυπου του Αθλητικού Τουρισμού στηνπεριοχή.

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία «Μωβ Πυξίδα» διανύοντας την απόσταση των 500 μέτρων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δρομείς πέρασαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας φαντασμαγορικής μουσικής συναυλίας με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2023, δόθηκε η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του Hμιμαραθώνιου αγώνα, καλύπτοντας μια απαιτητική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δρομείς διέσχισαν την Κατοχή, ένα επιβλητικό και γραφικό χωριό που είναι χτισμένο σε έναν μικρό λόφο δίπλα στα ήσυχα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, διέσχισαν μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Αυτό το μέρος αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, που ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Ο συναρπαστικός αγώνας ολοκληρώθηκε στη μαγευτική παραλία του Λούρου, όπου οι συμμετέχοντες υποδέχθηκαν με ένα μεγάλο FinishLineParty! Οι δρομείς και οι θεατές απολάμβαναν τοπικές λιχουδιές που προσέφεραν οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Το AcheloosRun 2023ολοκληρώθηκεμε το πάρτι των εθελοντών για την πολύτιμησυνεισφορά τους, οι οποίοι έλαβαν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισαν οι παρακάτω επιδόσεις των αθλητών.Για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣΕ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ) με χρόνο 01:20:25 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ (ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) με χρόνο 01:37:20.

Στον αγώνα των 5 kmπρώτος ήταν ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΤΣΟΣ με χρόνο 17:06 και πρώτη γυναίκα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΟΥμε χρόνο 20:41.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η αντίστοιχη τελετή απονομής βραβεύοντας τους νικητές της κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στο www.acheloosrun.gr.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αφοσιωμένους εθελοντές, των οποίων ο ενθουσιασμός και το πάθος συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του AcheloosRun 2023. Οι χορηγοί της διοργάνωσης αξίζουν επίσης ιδιαίτερη αναγνώριση για την πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων.

Το AcheloosRun 2023 συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο OiniadesRunningTeamυπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στον σύνδεσμο εδώ.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2024!

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr