Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μεσολόγγι:

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μεσολόγγι:

Από Gerasimos Kotsiris

Ναι, η Μουσική μπορεί να ενώνει, να συγκινεί και να μας ανυψώνει!

Η καρδιά της χορωδιακής μουσικής χτύπησε στις 28 και 29 Ιουνίου 2024 στο 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, με ένα πολύχρωμο και σπάνιο παζλ ηχοχρωμάτων υψηλού επιπέδου. Το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός υλοποιήθηκε με την επιμέλεια του Μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας κ. Σπύρου Χολέβα, και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή της τέχνης της μουσική και του πολιτισμού για τον τόπο μας.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο κατάλληλα διαμορφωμένο από χορωδούς της Δημοτικής Χορωδίας αύλειο χώρο του Μουσείου της Οικογένειας Τρικούπη, η διεθνούς φήμης Παιδική-Νεανική ΧορωδίαGewanhaus της Λειψίας παρουσίασε ένα άρτιο μουσικό πρόγραμμα, με υπέροχες μελωδικές αγγελικές φωνές, εντυπωσιακά εκτελεσμένο, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Frank-SteggenElster και με συνοδεία του πιανίστα WalterZoller.

Η υποβλητική ατμόσφαιρα με την έξαρση ενθουσιασμού, χαράς και συγκίνησης, πρόσφερε σε όλους μια εξαιρετικά όμορφη και αξέχαστη εμπειρία, πολύ περισσότερο δε γιατί οι χορωδοί συνδύασαν αρμονικά το τραγούδι με τη συγχρονισμένη χορευτική κίνηση. Το φιλόμουσο κοινό απόλαυσε, μεταξύ άλλων, το «Chiquitita» των ABBA, αλλά και ένα υπέροχο γαλλικό τραγούδι από την κινηματογραφική ταινία «LesChoristes», τωνChristophBarratier/BrunoCoulais«Voissurtonchemin», συμμετέχοντας σε μια μουσική μέθεξη απείρου κάλλους με επίκεντρο το τελειότερο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή.

Ημεγάλη έκπληξη της βραδιάς ωστόσο ήρθε όταν η χορωδία απέδωσε στα ελληνικά το δημοτικό μας τραγούδι «Λεμονάκι μυρωδάτο». Δικαίως, επομένως επήλθαν τα θερμά συγχαρητήρια στους Χορωδούς, στον Μαέστρο τους, στον Πιανίστα και στη Γιατρό Τζίνα Παππά, η οποία διευκόλυνε την επικοινωνία μεταφράζοντας ευγενικά τα λεγόμενα, από όλους τουςπαραβρισκόμενους, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού κ. Δημήτρη Πετρόπουλο και τον Μαέστρο κ. Σπύρο Χολέβα.

Το βράδυ του Σαββάτου, 29 Ιουνίου, στο ανακαινισμένο κατάμεστο θέατρο του Λιμανιού, οι χορωδίες που συμμετείχαν στο 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ συνέχισαν την παρουσίαση του πλούσιου προγράμματός τους, μαγεύοντας για άλλη μια νύχτα το κοινό. Η μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου συγκίνησε τους παρευρισκόμενους τραγουδώντας συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου και του Γιώργου Χατζηνάσιου υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Νίκου Ευθυμιάδη, ενώ στο πιάνο ήταν ο κ. Κώστας Μαντές.

Ακολούθησε η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων «Μελόεσσα» Αγρινίου με γνωστές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Δημήτρη Λάγιου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Ανδρέα Φούκακαι την κ. Χριστίνα Κορκοτζέλου στο πιάνο.

Τη μουσική βραδιά έκλεισε η Δημοτική Χορωδία Μεσολογγίου, αποδίδοντας τραγούδια των Σταμάτη Κραουνάκη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό και Διονύση Σαββόπουλο, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα, ενώ με το πιάνο συνόδευσε τη χορωδία ο κ. Μάνος Πανόπουλος.

Όλες οι χορωδίες μοιράστηκαν με το ενθουσιώδες κοινό απλόχερα το ξεχωριστό ρεπερτόριο τους με το μελωδικό τους στίγμα και καταχειροκροτήθηκαν. Ο Αντιδήμαρχος της Ιεράς Πόλης, κ. ΧρήστοςΤέγας, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωση είχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Νεκταρία Αλετρά. Οι ανταλλαγές δώρων επισφράγισαν τη φιλία, το μοίρασμα συναισθημάτων, ιδεών και αμοιβαίες υποσχέσεις μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των χορωδιών.

Η μουσική και το χορωδιακό τραγούδι εκφράζουν τον άνθρωπο και την ψυχή του με τρόπο μοναδικό!

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr