Αρχική Επικαιρότητα ΧΥΤΑ Μεσολογγίου – Επίσκεψη του συνδυασμού Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου – Επίσκεψη του συνδυασμού Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών

Από pitkostas

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι εγκαταστάσεις στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου αρχίζουν να αποκτούν λειτουργικότητα. Το έργο διαμόρφωσης του 3ου και 4ου κυττάρου είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Ο χώρος έχει αποκατασταθεί και γίνονται ενέργειες για την αδειοδότηση του. Μετά το πέρας του έργου θα ακολουθήσει τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία. Είναι στο χέρι του Δήμου μας η μέριμνα για την μετέπειτα ορθή λειτουργία του. 

Ο συνδυασμός μας επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις. Ενημερωθήκαμε εκτενώς για την εξέλιξη του έργου από τον εκπρόσωπο της εταιρείας και τους εργαζομενους.  

Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μας με την αυτοδιοίκηση (2019) βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ στο Μεσολόγγι και αναδείξαμε το κορυφαίο θέμα της “βόμβας” του ΧΥΤΑ. 

Ιεραρχήσαμε τα θέματα: α) ασφάλεια των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας και του ΧΥΤΑ, β) προστασία του περιβάλλοντος μας από πυρκαγιές και τα ακατέργαστα λήμματα, γ) κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων για τον Δήμο μας.

Κατεύθυνση και πάγια θέση μας είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που πηγαίνουν για ταφή. Και αυτό μπορεί να γίνει με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση. Στόχος μας ο ΧΥΤΑ να μετατραπεί σε ΧΥΤΥ ώστε να δώσουμε λύση για τα επόμενα 20 χρόνια. Αλλιώς σε 4 χρόνια θα συζητάμε εκ νέου το ζήτημα. Παράλληλοι στόχοι η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης και πράσινων σημείων. 

Οι δημοτικές αρχές 2013-2023 τοποθετούσαν το θέμα κάτω από το χαλί. Δεν σχεδίασαν συνολικά την διαχείριση, αμέλησαν τις υποδομές για την διαλογή στην πηγή, ενώ χρειάστηκε να πιάσει φωτιά στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ για να συνειδητοποιήσει η δημοτική αρχή του κ. Λύρου το θέμα των απορριμμάτων. 

Οι Δήμαρχοι της δεκαετίας 2013-2023 δημιούργησαν ασφυκτικές συνθήκες με αλόγιστη ταφή, αυξήσεις δημοτικών τελών και ολιγωρία. Το γεγονός ότι το έργο ολοκληρώνεται εντός τριμήνου αποδεικνύει την τεράστια καθυστέρηση του κ. Λύρου να αναλάβει δράση από την αρχή της θητείας του. Οι λανθασμένοι χειρισμοί του αφήνουν μια υπηρεσία με φθαρμένο και εξαντλημένο στόλο, υπέρογκο κόστος για την ταφή σε γειτονικούς ΧΥΤΑ αλλά και επισφάλεια για την μετέπειτα λειτουργία του δικού μας, αφού δεν έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές υποστήριξης της διαλογής στην πηγή. 

 Ως συνδυασμός εκφράζουμε την ικανοποίηση που το έργο μπήκε επιτέλους σε σωστή τροχιά υλοποίησης και αποπεράτωσης και δεσμευόμαστε για την υλοποίηση των προτάσεων που έχουμε πολλές φορές μέχρι σήμερα δημοσιεύσει (https://rb.gy/8daabhttps://olgadaskali-ischirosdimos.gr/ti-tha-kanoyme-me-ta-skoypidia-mas/).

Εκ μέρους του συνδυασμού

“Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”

επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr