Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Το “1ο Φεστιβάλ Οίνου” απόψε στη Κατοχή

Το “1ο Φεστιβάλ Οίνου” απόψε στη Κατοχή

Από pitkostas

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συνεχίζει να αναδεικνύει και να προβάλλει τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγει / Μεγάλη διοργάνωση στην πατρίδα του Οινέα!Οινιάδες, Οινέας, Οίνος! Ήρθε η ώρα αυτά να συνδεθούν και να προβληθούν για να γνωρίσει ευρύτερα ο κόσμος τα εξαιρετικά προϊόντα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Παραγωγοί από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου θα είναι παρόντες στο “1ο Φεστιβάλ Οίνου”, μια μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Κατοχή την προσεχή Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δοθεί η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα πλούσια σε γεύση και αρώματα κρασιά του τόπου μας. Όμως παράλληλα θα συζητήσουμε και θα ανακαλύψουμε τον πλούτο της Αμπελουργικής περιοχής μας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Τουρισμού. Στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας του κρασιού για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, την Αιτωλοακαρνανία και τη χώρα. Να ενθαρρυνθεί η ενασχόληση των παραγωγών με αυτήν την μακραίωνη και παραδοσιακή πλέον καλλιέργεια υψηλής τεχνογνωσίας και ποιότητας, να τεθούν οι βάσεις για μια δημόσια συζήτηση που θα ευαισθητοποιήσει την πολιτεία και τις αρχές ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα και μέσω αυτής της διοργάνωσης να δημιουργηθεί ένας ετήσιος αναπτυξιακός θεσμός με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπροσώπων φορέων, παραγωγών, αρχών και ενδιαφερομένων.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σας προσκαλεί και σας περιμένει στην όμορφη Κατοχή της Δ.Ε Οινιαδών να απολαύσετε ντόπιες ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Μαυρούδι Οινιαδών, το Αυγουστολίδη ή Γουστολίδη και η Μαυροδάφνη όπου ντόπιοι παραγωγοί θα σας καλέσουν να τα δοκιμάσετε και μετά όλοι μαζί να γιορτάσουμε την παραγωγή μας συνοδεία μουσικής. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και γευσιγνώστης προκειμένου να δοκιμάσει και να αξιολογήσει χαρακτηριστικά των ποικιλιών και να «μυήσει» το κοινό στο γευστικό κόσμο του κρασιού.

Επίσης θα γίνουν ομιλίες από ακαδημαϊκούς και διακεκριμένα στελέχη του χώρου σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου, τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με βάση το προϊόν, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη βέλτιστη διαχείριση πόρων, το μάρκετινγκ και την προώθηση των προϊόντων στην αγορά. Οι Οινιάδες, η παραγωγική καρδιά του τόπου μας αρχίζει και δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές της με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr