Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Σήμανση, ονοματοδοσία και αρίθμηση οδών.

Σήμανση, ονοματοδοσία και αρίθμηση οδών.

Από pitkostas

Του Νικολάου Παπανικολάου

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας όλοι όσοι εργαζόμαστε στον κλάδο των ταχυμεταφορών, μεταφορών, διανομείς φαγητού ,διανομείς καφέ κ.α. είναι η λανθασμένη αρίθμηση και οι μπερδεμένες διευθύνσεις των οδών της πόλης μας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές Αιτωλικού και Οινιάδων αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Συγκεκριμένα σε πολλές περιοχές υπάρχει παντελής έλλειψη αρίθμησης των οδών.

Υπάρχουν δρόμοι για παράδειγμα που ενώ σε ένα σπίτι είναι ο αριθμός 3 και στο επόμενο θα έπρεπε να είναι το 5,  τελικά να είναι το 11 ή ακόμα και το 21.

Όλο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία απολύτως προσπάθεια σωστής χαρτογράφησης της πόλης ώστε να ενταχθούν όλες οι νέες οικίες – καταστήματα και να ξαναγίνει η αρίθμηση από την αρχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι με μια τυχαία αναζήτηση στο Googlemaps και επιλέγοντας μια διεύθυνση και έναν αριθμό, το πιθανότερο είναι να γίνει λάθος!

Το χειρότερο είναι ότι πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχει η ίδια ονοματοδοσία οδού σε δυο δρόμους της πόλης!

Είναι η Σπύρου Τρικούπη η οποία τόσα χρόνια την γνωρίζαμε όλοι να εκτείνεται από την κεντρική πλατεία με κατεύθυνση ανατολικά και να τελειώνει στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ – ΔΙΕΚ.Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι πλέον υπάρχει και δεύτερη οδός με το όνομα Σπύρου Τρικούπη η οποία περνάει μπροστά από την είσοδο (ανατολική είσοδος)του μουσείου Τρικούπη. Για του λόγου του αληθές θα επισυνάψω και δύο φωτογραφίες.

Συμπερασματικά ας σκεφτούμε έναν επισκέπτη που για πρώτη φορά θέλει να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένη οδό και αριθμό ή ακόμη και σε κάποιο αξιοθέατο ή μουσείο. 

Κάντε το εικόνα ότι βρίσκεται στην είσοδο της πόλης στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καμία πινακίδα κατεύθυνσης προς σημεία ενδιαφέροντος. 

Η απουσία σήμανσης, η απουσία ορθολογικής τοποθέτησης ονοματοδοσίας οδών και αριθμών είναι η πρώτη εικόνα ενός επισκέπτη. Και στο δήμο μας, αυτά τα απλά και καθημερινά, φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από τα απλά και καθημερινά που στην πράξη είναι τόσο μεγάλα και σημαντικά.

Είναι πολλά τα παραδείγματα ακόμα που θα μπορούσα να αναφέρω με προβλήματα διευθύνσεων αλλά θα μείνω σε αυτό προς το παρόν.

Από τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας είναι η ορθολογική διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών. Πολλές φορές αναλωνόμαστε στα «μεγάλα» έργα αλλά ξεχνάμε τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά στοιχεία που δείχνουν την οργάνωση και τη σωστή λειτουργία ενός Δήμου. Γιατί τα μικρά πράγματα είναι αυτά που θα καλυτερέψουν την καθημερινότητα όλων μας και όλοι #ΜΑΖΟΙ θα πάμε τον Δήμο μας μπροστά!

Νικόλαος Δ. Παπανικολάου

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με το συνδυασμό ΜΑΖΟΙ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr