Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Πρόγραμμα ” Φώφη Γεννηματά”

Πρόγραμμα ” Φώφη Γεννηματά”

Από pitkostas

Εσείς γνωρίζετε για το Πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά»? 

Οι δικαιούχοι του προγράμματος πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού μπορούν να κάνουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε συμβεβλημενα  Διαγνωστικά Κέντρα του   νόμου μας. 

Δικαιούχοι στο Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά» είναι όλες οι γυναίκες που έχουν ΑΜΚΑ και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50 έως 69 ετών. Εξαίρεση αποτελούν οι γυναίκες που έχουν ήδη κάνει εξέταση μαστού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, είτε έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες 50-69 ετών κάθε δύο χρόνια.

Ως εκ τούτου, όταν μια γυναίκα έχει εξεταστεί την προηγούμενη χρονιά, δε είναι συνίσταται να εξεταστεί ξανά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι να επαναλάβει την εξέταση,  μπορεί να την πραγματοποιήσει μέσω ΕΟΠΥΥ, με τη διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν με sms ή email το παραπεμπτικό τους. Όσες δικαιούχοι δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να ανακτήσουν το παραπεμπτικό με το ΑΜΚΑ τους στην εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ από το πεδίο «Έλεγχος Δράσης».

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ) εκδίδει τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, τα οποία ισχύουν για ένα χρόνο.     

Καλέστε μας για πληροφορίες Γεωργία Βλαχογιάννη “Φροντίδα στο σπίτι”

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr