Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση  του πυρήνα του εμπορικού κέντρου Μεσολογγίου!

Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση  του πυρήνα του εμπορικού κέντρου Μεσολογγίου!

Από pitkostas

Δημοπρατήθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

Κώστας Λύρος: «Έργο πνοής που έρχεται να αναστήσει το εμπορικό κέντρο της Ιερής Πόλης!»

Παρά τις άπειρες καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Μεσολογγίου (OpenMall ) μπήκε στην  τελική ευθεία για τη δημιουργία του.

Το OpenMall έρχεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα.

Να εισάγει νέα συστήματα έξυπνης πόλης, βιώσιμης κινητικότητας.

Να αναδείξει την ιστορικότητα και τον χαρακτήρα της πόλης

Να συνδέσει  τα χαρακτηριστικά σημεία και μνημεία που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο σε ενιαίες διαδρομές

Σημεία των παρεμβάσεων του έργου επισκέφθηκαν χθες, 19 Απριλίου 2023, ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με τον νυν και τ. Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Πασιόπουλο και Βασίλη Σπυρόπουλο.

Το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Μεσολογγίου», συνιστά ένα εμβληματικό και σπουδαίο αναπτυξιακό έργο σύμπραξης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο σε μια άψογη συνεργασία η οποία είχε έντονα το κοινό χαρακτηριστικό της αμέριστης αγάπης και του ενδιαφέροντος για το έργο.

Το έργο  πέραν της τεράστιας αισθητικής αναβάθμισης προσδίδει σημαντικές προοπτικές δραστηριοποίησης νέων επαγγελμάτων στον τόπο μας αλλά και την μεγάλη ευκαιρία υιοθέτησης σύγχρονων στρατηγικών συγκρότησης εμπορικών ταυτοτήτων (branding) που προωθούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος προσανατόλισε την χωροθέτηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου σε επιλεγμένες οδούς και δημόσιους χώρους με γνώμονα αφενός την κυκλοφορία, την εγγύτητα σε εμπορικά ή ιστορικά μνημεία/σημεία και τα προσδοκώμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Αφετέρου οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της χρήσης του χώρου από πεζούς ιδιαίτερα σε οδούς που έχουν προσδιοριστεί ήδη ως ήπιας κυκλοφορίας (Λόρδου Βύρωνα, Θυσίας, Ελεύθερων Πολιορκημένων) και την ρύθμιση της κυκλοφορίας των Ι.Χ και την παροχή επαρκών χώρων στάθμευσης σε οδούς με πολύ έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως η Σ. Μουστακλή.

Επιπροσθέτως ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ και οι ποδηλάτες που δυσκολεύονταν να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης λόγω εμποδίων, απουσίας ραμπών οι πρώτοι και απουσίας ποδηλατοδρόμου οι δεύτεροι, αποκτούν το δικό τους χώρο και ενθαρρύνονται να έρθουν σε αυτόν.

Οι κύριοι οδοί οι οποίοι θα μεταμορφωθούν για την δημιουργία του OpenMall είναι οι Οδοί Θυσίας, Ελ. Πολιορκημένων, Σπ. Μουστακλή, Λιακατά, Βενιζέλου, Αλεξανδροπούλου, Μακρυκώστα, Λ. Βύρωνος (κάθοδος) καθώς και η Πλατεία Πέντε πρωθυπουργών. Ωστόσο παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου.

Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 1.052.385,40 €. Ο Δήμος κρίνοντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον και να διαθέσει 250.000 ευρώ από ιδία έσοδα προκειμένου να ολοκληρωθούν και επιπρόσθετες εργασίες που διακρίνονται σε δρόμους, ηλεκτροφωτισμό, διακόσμηση δημόσιων χώρων, τοποθέτηση πρασίνου, σκίασης αλλά και την αγορά εποχικού στολισμού για τις μεγάλες γιορτές.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr