Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Με επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο Multisport Festival του 2023 στο Μεσολόγγι!

Με επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο Multisport Festival του 2023 στο Μεσολόγγι!

Από pitkostas

Συγκίνηση στις βραβεύσεις τριών  οικογενειών  που έχασαν τα παιδιά τους και δώρισαν τα όργανά τους

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου φιλοξένησε το πρώτο Multisport Festival του 2023 με την ονομασία «MESSOLONGHI EXPERIENCE – ΤΡΙΑΘΛΟ ΖΩΗΣ», μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με πλήθος συμμετεχόντων που διαγωνίστηκαν σε μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος της λιμνοθάλασσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη συνδιοργάνωση του Κολυμβητικού Συλλόγου Επιλέκτων, της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλάμβανε αθλήματα τύπου Olympic triathlon, Sprint triathlon, Aquathlon sprint, Sprint/Olympic triathlon relay, Children triathlon, Children aquathlon.

Η μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή ήταν αφιερωμένη σε ένα ιερό σκοπό, την δωρεά οργάνων και για το λόγο αυτό, στο πέρας της εκδήλωσης βραβευτήκαν οι οικογένειες των συνδημοτών που βρήκαν το σθένος και το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους δωρίζοντας ζωή σε συνάνθρωπους μας που είχαν ανάγκη.

 Τιμώμενα πρόσωπα, ήταν οι τρεις οικογένειες οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από τη Σία Δημητρίου, Πλακίδα-Τριανταφύλλου Ελένη και Σιάμο Τόλη, γονείς που με τον   θάνατο  των παιδιών τους, παρά τη θλίψη και τη στεναχώρια, βρήκαν το ψυχικό σθένος της προσφοράς και έδωσαν ζωή σε πολλούς πάσχοντες συνανθρώπους μας. Γονείς Ηρώων. 

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος φανερά συγκινημένος  αφού παρέδωσε τις πλακέτες ανέφερε «Αντιλαμβάνομαι την πίκρα των συμπολιτών μου γιατί είμαι και εγώ πατέρας και με την ευκαιρία αυτής της διοργάνωσης θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω γιατί δίνουν παράδειγμα και σε όλους εμάς   να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία, να σταματήσουμε να βλέπουμε το θέμα   ως κάτι που δεν μας αφορά. Η δωρεά οργάνων δίνει σε πολλούς συνανθρώπους μας το δικαίωμα να ζήσουν και θα πρέπει όλοι να είμαστε υπερασπιστές στο θέμα αυτό. Επιπροσθέτως θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αθλητές από κάθε σημείο της Ελλάδας που ήρθαν στο Μεσολόγγι για αυτή την σπουδαία αθλητική διοργάνωση, η οποία ευελπιστούμε να γίνει θεσμός, διότι στόχος και επιδίωξή μας είναι ο δήμος μας να μπει στον χάρτη των μεγάλωv διοργανώσεων και στον τομέα του αθλητισμού».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εντατικολόγος ιατρός του Νοσοκομείου του Ρίου κ. Ανδρέας Ηλιάδης, γνωστός για την συνολική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης,  ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκος Χατζής και πλήθους κόσμου.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr