Αρχική Ζατζα ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Από pitkostas

Του Βασίλη Μπρούμα

Δεν πάει πολύς καιρός από τον περασμένο Απρίλιο που, για μια ακόμη φορά, στην πορεία των αιώνων, το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, η συνάντηση του ιερού χρέους με την ιστορική μνήμη προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης, πνευματική ανάταση και ηθική αναπτέρωση στο πανελλήνιο. Έτσι επάξια αναβαπτίζονται κάθε χρόνο όσα στοιχεία αξίζουν να παραμένουν αναλλοίωτα και να καθοδηγούν το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά μας ως ατόμων, κοινωνίας και έθνους. Το Μεσολόγγι έτσι κι αλλιώς παραμένει ιστορικό παράδειγμα και μέτρο σύγκρισης διαχρονικά σε όλο τον κόσμο σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Κατά τη γνώμη πολλών δεν υπάρχει παρόμοιο γεγονός σαν τις «Γιορτές Εξόδου» σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον, που να μπορεί να συγκριθεί με κάτι αντίστοιχο από άποψη συμβολισμού, νοήματος, δύναμης και έντασης του αποτυπώματός του σε κάθε ελεύθερο πνεύμα, σε κάθε καθαρή συνείδηση, σε κάθε ευλαβικό άτομο. Η αξιοπρέπεια των σύγχρονων εξίσου ικανών και άξιων Μεσολογγιτών αποτελεί κι αυτή ποιοτικό δείγμα και ξεχωριστό μέτρο. Αξίζουν λοιπόν τουλάχιστον σεβασμό το Μεσολόγγι και οι Μεσολογγίτες από όλους.

Κι ενώ συγκεκριμένοι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι  συμμετέχουν δήθεν κι αυτοί στο κλίμα και στο πνεύμα παραβρισκόμενοι σωματικά μέσα ακριβώς στον Κήπο των Ηρώων, βγαίνουν την επόμενη κιόλας μέρα και διαπράττουν τα αίσχη έργω, λόγω και διανοία σε βάρος του Μεσολογγίου, ανέγγιχτοι, ανεπηρέαστοι εντελώς από οτιδήποτε ιερό και όσιο  υποτίθεται πως συναισθάνονται και  υπηρετούν. Τα γαϊδούρια!  Μία το Εφετείο, την άλλη όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες και το Πανεπιστήμιο, τώρα η Μητρόπολη και πάγια βέβαια το ιστορικό και καλόφημο Νοσοκομείο  Μεσολογγίου, επιδίδονται  οι ασεβείς μετά μανίας στο ξεγύμνωμα της Ιερής Πόλης γιατί έτσι επιτάσσουν τα άγρια ένστικτά  τους.

Έχουμε ήδη φτάσει στο σημείο που αναρωτιόμαστε πλέον ειλικρινά με απορία, τι άλλο έχει απομείνει άραγε  στους ίδιους κακοποιούς με τις… «ορμές» που έχουν από το να «παρενοχλήσουν» κανονικά και κυριολεκτικά στο τέλος τέλος τον κάθε ένα και την κάθε μία  ξεχωριστά,  «γνήσιο Μεσολογγίτη και Μεσολογγίτισσα» κατά προτίμηση; Και να τους κόψουν τα κεφάλια και να τους «παστώσουν» τα αυτιά επιπλέον;  Για να επανέλθουμε, λοιπόν,  σε ένα άλλο επίπεδο πρόκειται προφανώς για τη χρόνια, και με τη σημερινή της μορφή, πάλη της ασέβειας με την αξιοπρέπεια. Λάβετε όλοι θέσεις. Για να κοπεί η φόρα, να αποτραπούν τα σχέδια και να μείνουν «άλαλα τα χείλη των ασεβών». Αύριο Πέμπτη, 14-7-2022, στις 12 το μεσημέρι, υπερασπιζόμαστε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», στο χώρο του, έξω από το ΤΕΠ.

Βασίλης Μπρούμας

Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου

Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Αναπληρωτής Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr