Αρχική Ζατζα Επιστολή του Σπύρου Διαμαντόπουλου για το ΧΥΤΑ

Επιστολή του Σπύρου Διαμαντόπουλου για το ΧΥΤΑ

Από pitkostas

Κύριε Δήμαρχε, όπως ενημερωθήκαμε «καταφέρατε» να βάλετε το όνομά σας σε μία ακόμη παταγώδη αποτυχία η οποία αφορά άμεσα τους δημότες και τα θέματα δημόσιας υγείας. Μετά από ατελείωτες καθυστερήσεις, στα θέματα του στόλου των απορριμματοφόρων ( τα έχετε αχρηστεύσει από τα ατελείωτα χιλιόμετρα ), του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( που ποτέ δεν κατασκευάσατε παρά την εντολή του ΔΣ ), του έργου που τρέχει αυτή τη στιγμή στο ΧΥΤΑ ( άγνωστη η τύχη του αφού δεν ενημερώνετε κανένα ) και αφού έχετε χρεώσει τους δημότες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την μεταφορά ( απορρίμματα ) τώρα θα πάρετε ένα ακόμη παράσημο αφού «πετύχατε» με τους χειρισμούς σας να ακυρωθεί ένα απαραίτητο και αναγκαίο έργο για το δήμο, αυτό της ολοκλήρωσης και της νομιμοποίησης επί της ουσίας του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. ( Θα έπρεπε να μιλάμε για ΧΥΤΥ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ).

Αυτό έγινε επειδή προσωπικά εσείς και παρά τις αντιθέτου εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, επιλέξατε μια διαδικασία επείγοντος ( υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ) όταν την ίδια στιγμή η πιάτσα «βούιζε» και ψιθυριζόταν ακόμα και το όνομα του εκλεκτού αναδόχου. Ευτυχώς σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν και κάποιοι ανεξάρτητοι θεσμοί που φρέναραν το ολίσθημα στο οποίο πήγατε να οδηγήσετε το δήμο μας.

Σας καλούμε να υπογράψετε τα σχετικά έγγραφα τώρα για να γίνει τακτικός δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός και στη συνέχεια να υποβάλετε την παραίτησή σας λυτρώνοντας το δήμο από την παρουσία σας.  Επισημαίνουμε δε, ότι οι κατ’ επανάληψη άστοχοι χειρισμοί σας στο θέμα είναι πιθανό στο μέλλον να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης από τη δικαιοσύνη τόσο για εσάς όσο και για τους συνεργάτες σας σε θέσεις κλειδιά διότι η ανικανότητα έχει και όρια και εκεί που αυτά τελειώνουν αρχίζει ο δόλος. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα της ΔΕΥΑΜ.

Σας καλούμε άμεσα να δηλώσετε δημόσια ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνεται από το Δήμο και το ίδιο και η διαχείριση των υδάτων και όχι από ιδιώτες.

ΥΓ.  Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου στοιχίζει στους δημότες 4.500€ ημερησίως. Αν κάνει κανείς τις πράξεις αντιλαμβάνεται και κάποιος που δεν γνωρίζει από Δημόσια Διοίκηση ότι τελικά θα μπορούσατε από την πρώτη μέρα της θητείας σας να έχετε δημοπρατήσει το έργο με δικούς μας πόρους και όχι να « επαιτούμε » μήνες στην πόρτα του Υπουργού για να μας χρηματοδοτήσει τελικά κατά το ήμισυ.

Κόστος Μεταφοράς Απορριμμάτων στην Πάλαιρο

Μηνιαίο Κόστος : 4.500 * 30ημ.  = 135.000€

Ετήσιο Κόστος  : 135.000*12 = 1.620.000€

Χρηματοδότηση Έργου : 1.200.000€ ( 600.000 Δήμος + 600.000 Υπουργείο )

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος, ΜΒΑ

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr