Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στo Μεσολόγγι

Εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στo Μεσολόγγι

Από pitkostas

Την Dr Ingrid Lewis – Martin,   Γενική Διευθύντρια του Κεντρικού Γραφείου του Δημάρχου Νέας Υόρκης υποδέχθηκε ο Κώστας Λύρος

Την Dr Ingrid Lewis – Martin,   Γενική Διευθύντρια του Κεντρικού Γραφείου του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Eric Adams υποδέχθηκε σήμερα, 26 Απριλίου 2023 στο Μεσολόγγι  ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Η DrIngridLewis – Martin επισκέφθηκε το Μεσολόγγι  με αφορμή την Ημέρα Φιλελληνισμού καλεσμένη της Προέδρου της ΒυρωνικήςΕταιρίαςτης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καςΡόζαΦλώρου και με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ΒΥΡΩΝΕΙΟ με θέμα: «τον Αμερικανικό Φιλελληνισμό και την Ελληνική Επανάσταση».

Ο Κώστας Λύρος υποδέχθηκε την  DrIngridLewis – Martin  στη Δημοτική Πινακοθήκη, στην πλατεία Μ. Μπότσαρη και στο καλωσόρισμα ανέφερε μεταξύ άλλων «Καλώς ήρθατε στην Ιερή Πόλη του  Μεσολογγίου. Έχω την τιμή ως Δήμαρχος του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου να σας υποδέχομαι  εδώ στον ιερό τούτο χώρο. Εδώ όπου χτυπά η καρδία της πόλης μας, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Η παρουσία σας σήμερα εδώ  είναι  μια κορυφαία θεσμική εκπροσώπηση της  Αμερικανικής Μητρόπολης της Νέας Υόρκης. Και εκτός  από την  μεγάλη χαρά  για μας έχει και πολύ μεγάλη σημασία.

Έρχεται να επιβεβαιώσει και να κάνει πράξη την έννοια του Φιλελληνισμού. Το Φιλελληνισμό που δεν έχει καλύτερο εκφραστή του από το Μεσολόγγι. Το Μεσολόγγι ανέκαθεν και  τότε και τώρα είναι ένας τόπος ανοικτός, φιλόξενος,  δεκτικός των εξελίξεων.

Θέλω εκ μέρους όλων των συνδημοτών  μου  να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, να σας ευχηθώ καλή διαμονή και να σας παρακαλέσω να μας επιτρέψετε να σας  γνωρίσουμε το Μεσολόγγι. Τον ιδιαίτερο τούτο και αξιαγάπητο τόπο. Και τότε  είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς θα το αγαπήσετε ».  

Κατά την αντιφώνηση της η Dr Ingrid Lewis – Martin εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνηση της που βρέθηκε στο Μεσολόγγι και είχε την τιμή να συναντήσει τον πρώτο πολίτη της πόλης,τον Δήμαρχο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύροτον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή, μεταφέροντας παράλληλα τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Eric Adams.

Εν συνέχεια η δραστήρια Αμερικανίδα τόνισε ότι η Ελλάδα και το Μεσολόγγι είναι μια εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχήμε πλούσιαιστορίακαι πολιτισμό.

Ενώ έκλεισε το λόγο της ευχόμενηκαλήεπιτυχία στον Δήμαρχο ΚώσταΛύρο για τις επερχόμενεςεκλογές και εξέφρασε την σιγουριά της για την επανεκλογή του καθώς όπως επεσήμανε ο Κώστας Λύρος διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα της επίμονης και εργατικότητας που θα του χαρίσουν μια ακόμη νίκη. Δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι θα επιδιώξει να τον επισκεφτείξανά όταν θα έχει επανεκλεγεί.

Νωρίτερα και στο πλαίσιο του  εορτασμού  της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που με το Π.Δ. 130/2008 καθιερώθηκε η 19η Απριλίου,  τελέσθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του τόπου θανάτου του Λόρδου Βύρωνα (έναντι Παλαμαϊκής Σχολής).

Επίσης καταθέσεις  στεφάνων  έγιναν και στο Αμερικανικό Φιλελληνικό Μνημείο, στον Κήπο των Ηρώων και ακολούθησε ξενάγηση.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr