Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δωρεά δυο πινάκων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από το Φοίβο Σακαλή

Δωρεά δυο πινάκων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από το Φοίβο Σακαλή

Από pitkostas

Κώστας Λύρος: «Σημαντική δωρεά που θα καταστεί κληροδότημα ες αεί στις νεότερες γενιές του τόπου μας»

Τη δωρεά δυο πινάκων του αείμνηστου Σπυρίδωνα Σακαλή προσέφερε σε ειδικήτελετή που έλαβεχώρα στη ΔημοτικήΠινακοθήκη ο γιός του Φοίβος Σακαλής.

Η Τελετήέγινεπαρουσία του Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, του Προέδρου του ΠνευματικούΚέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκου Χαντζήκαθώς και της χήρας του Σπύρου Σακαλή κα Ρίκα Σακαλή.

Τα δυο κειμήλιαπαραδοθήκαν από τον Φοίβο Σακαλήστον Κώστα Λύρο ο οποίοςφανεράσυγκινημένος για αυτή την προσφοράδήλωσεσχετικά:

«Η κίνηση αυτή, η οποία αποτελούσε και επιθυμία του πατρός σας, τιμά ιδιαίτερα την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου αλλά και όλους τους κάτοικους του δήμου μας και έρχεται να ενισχύσει τη συλλογή με τα εκθέματα που μας συνδέουν με το Μεσολόγγι του «χθες».

Το ιστορικό, ηρωικό και ένδοξο Μεσολόγγι, την μνήμη του οποίου συντηρείτε και ενισχύετε και εσείς έμπρακτα με αυτή σας τη δωρεά που θα καταστεί κληροδότημα ες αεί στις νεότερες γενιές του τόπου μας».

Στην ολιγόλεπτησυζήτηση που διεξήχθη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του Μεσολογγίου και της περιοχής καθώς και στιςενέργειες του για περαιτέρωαναδιοργάνωση των μουσειακώνεκθεμάτων και την περαιτέρωανάδειξη των μουσείων μας.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr