Αρχική Επικαιρότητα Διαμαντόπουλος Σπύρος:΄Εργα Δήμου, προπαγάνδα και αλήθειες.

Διαμαντόπουλος Σπύρος:΄Εργα Δήμου, προπαγάνδα και αλήθειες.

Από pitkostas

Αγαπητοί συνδημότες μου,

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής μέσω του τύπου αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα όπως νομίζω ότι οφείλουν να κάνουν όλοι οι συνυποψήφιοί μου.

Η παρακάτω μακροσκελής λεπτομερής ενημέρωση για σειρά έργων που χειρίστηκα προσωπικά, άρα μου δίνει το δικαίωμα να γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα τα γεγονότα, έχει σκοπό να αποκαταστήσει την αλήθεια που προσωπικά υπηρετώ. Δεν έχει σκοπό να βλάψει τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο σε προσωπικό επίπεδο αλλά να απαντήσει με σαφήνεια στην πολιτική διαχείριση της δημοτικής αρχής και του μέχρι πρότινος αρμόδιου επί των έργων κο Δήμαρχο.

Να αναφέρω ότι με ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου γεγονός που σημαίνει ότι κάθε καλό που γίνεται ή πρόκειται να γίνει με βρίσκει σύμμαχο και ευτυχή συνοδοιπόρο στην εκτέλεσή του.

Επιπροσθέτως να αναφέρω ότι δεν διακατέχομαι από κάποιο είδος συμπλέγματος ώστε να μην είμαι σε θέση να αναγνωρίσω τις δυσκολίες και την προσπάθεια όλων όσων διοίκησαν και διοικούν και έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων και εύχομαι στην σημερινή δημοτική αρχή να «βάλει» το δικό της λιθαράκι μιας και είμαστε στο τελευταίο χρόνο διοίκησης. Και να κριθεί δίκαια στην ώρα της. Οι διοικήσεις εξάλλου έρχονται και φεύγουν, τα έργα μένουν.

Επειδή όμως είμαι ενεργός δημοτικός σύμβουλος και έχω το θάρρος της δημόσιας τοποθέτησης αλλά και πρόσφατα υποψήφιος Δήμαρχος και επειδή με την παρούσα δημοτική αρχή έχω διαφωνήσει από νωρίς για το διοικητικό της μοντέλο, μοντέλο που τα πάντα αποφασίζονται από έναν και μόνο, τον κο Δήμαρχο, οφείλω στους δημότες να απαντήσω με σαφήνεια εγγράφως για όλα όσα διαβάζουν τις τελευταίες μέρες.

Αφού ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για το «σεντόνι» που ακολουθεί πλην όμως αληθινών γεγονότων που έγιναν και που δεν γινόταν να συμπτυχτούν περαιτέρω να πω ότι, οι δημότες αδιαφορούν για τον αρχιτέκτονα σύλληψης των έργων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρατηρούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους για τις οικογένειές τους και εντέλει για τον τόπο τους.

Υπογραμμίζω δε δύο πράγματα.

Πρώτον, ο πολιτικός θέτει το όραμα της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει μέσα από πολιτικές αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Δεν αντικαθιστά τις υπηρεσίες και τους εξωτερικούς συνεργάτες ( μελετητές ) στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων. Με άλλα λόγια δεν είναι αρμόδιος να αποδώσει εκείνος την αρχιτεκτονική χροιά  ή το κατασκευαστικό κομμάτι ενός έργου πλην του αυστηρού ελέγχου των συμφωνηθέντων. Αλλά και να έχει την ικανότητα να παρεμβαίνει όταν παρατηρεί αστοχίες βρίσκοντας τρόπο ή τρόπους να προχωρήσουμε μπροστά.

Δεύτερον, στην Ελλάδα, άλλος έχει το όραμα, άλλος ωριμάζει τις συνθήκες, άλλος δημοπρατεί και εκτελεί ένα έργο. Και άλλος «κόβει» κορδέλα. Καλό είναι λοιπόν οι έχοντες την Διοίκηση να μνημονεύουν στις βαρύγδουπες ανακοινώσεις τους όλους όσους συμμετείχαν στο σχεδιασμό. Δείχνει πολιτικό πολιτισμό.

Σχετικά με τα Έργα που είναι μπροστά μας αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες.

Αφιερώστε λίγο χρόνο αξίζει.

Ένα τεράστιας σημασίας έργο ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα από Περιφέρεια και Δήμο και αφορά την ένταξη του έργου της ανάπλασης της εισόδου της πόλης από την οδό Ναυπάκτου έως και τον κόμβο του ΚΤΕΟ στο Μεσολόγγι.

Το έργο συμπεριλήφθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση ( Ο.Χ.Ε. ) που έχει ψηφιστεί από τον Δεκέμβριο του 2016. Είναι αλήθεια ότι στον αρχικό σχεδιασμό λόγω περιορισμένων πόρων δεν είχαν συμπεριληφθεί όλα αυτά που τελικώς και πολύ ορθώς συμπεριλήφθηκαν ώστε το έργο να είναι λειτουργικό, να αναβαθμίσει την εικόνα της πρωτεύουσας και να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες όπως πχ τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά στην περιοχή του Νοσοκομείου.

Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει η πατρότητα του έργου αλλά το τελικό αποτέλεσμα οπότε δεν έχει νόημα, μιας και ενστερνίζομαι την άποψη αυτή, να κάνω επίκληση των πολύμηνων ενεργειών και δυσκολιών που αντιμετώπισα ως αρμόδιος εισηγητής το 2016 της Ο.Χ.Ε. και της επίπονης εργασίας και αγαστής συνεργασίας με την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και των εξωτερικών μελετητών που επιλέχθηκαν για την ωρίμανση των έργων που σε επίπεδο τίτλων συμπεριελήφθησαν στην Ο.Χ.Ε. πάντα με την καθοδήγηση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας.

Μια δεύτερη ιστορική αλήθεια είναι ότι η Ο.Χ.Ε. ήταν το επιστέγασμα της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου με κοινούς μελετητές ( εξωτερικοί συνεργάτες ) που θα αμείβονταν από Δήμο και Περιφέρεια σε συμφωνημένα επίπεδα κόστους. Νωρίτερα ο Δήμος και εγώ προσωπικά είχαμε έρθει σε συνεχείς επαφές με Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας, Επιμελητήριο Αιτ/νίας, Εμπορικό Σύλλογο, Εφορία Αρχαιοτήτων εξού και το Αρχαιολογικό Μουσείο εντάχθηκε στην Ο.Χ.Ε. αλλά και δημότες τουλάχιστο σε δύο διαβουλεύσεις που έγιναν. Ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού που προσωπικά χειρίστηκα με την προηγούμενη δημοτική αρχή την περίοδο 2014-2016 και τον τότε Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Δήμαρχο και φυσικά δημοτική ομάδα που εμπιστεύτηκαν την κρίση μου αλλά και την προσωπική μου επαγγελματική διαδρομή αφού όλοι γνώριζαν ότι για πολλά χρόνια ασχολούμουν και ασχολούμαι μέχρι και σήμερα με την απορρόφηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μια Τρίτη αλήθεια είναι ότι ή Ο.Χ.Ε δεν σχεδιάστηκε μόνο για αναπλάσεις. Συμπεριελάμβανε όμως πέντε μεγάλες αναπλάσεις,

Α) ανάπλαση του άξονα Νοσοκομείου έως 2ο Λύκειο Μεσολογγίου

Β) ανάπλαση δρόμου Τουρλίδας,

Γ) ανάπλαση Βυρώνειου Πάρκου – Διαύλου σύνδεσης ανατολικής και δυτικής Κλείσοβας και οδού Κύπρου που δεν έγιναν όπως είχαν σχεδιαστεί πλην της Οδού Κύπρου,

Δ) ανάπλαση συνδετήριας οδού δυτικής και ανατολικής περιμετρικής  συνδέοντας έτσι τις δύο περιμετρικές ( δρόμος εφορίας ) και τον δρόμο της Τουρλίδας ολοκληρώνοντας έτσι μια γενναία ανάπλαση από Περιφερειακή Ενότητα μέχρι και την Τουρλίδα.

Ε) ανάπλαση νότιου τμήματος Αιτωλικού.

Είχε όμως και πολλά ακόμη ( διαβάστε το συνημμένο ) αλλά και β΄ φάση έργων εφόσον απορροφούσαμε γρήγορα πόρους που καμία δημοτική αρχή ούτε η προηγούμενη ούτε η τωρινή αντιλήφθηκε και αυτό φαίνεται με μία απλή παρατήρηση των δράσεων και των έργων που είχαν ψηφιστεί αλλά ο Δήμος μας ουδέποτε έτρεξε. Να σημειωθεί εδώ αν και το έχω απαντήσει πολλάκις ότι η περιοχή Οινιάδων ήταν εκτός εμβέλειας της Ο.Χ.Ε. και δεν μας επιτράπηκε τότε να συμπεριλάβουμε και έργα για τις Οινιάδες. Κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά άλλοι αποφάσιζαν όχι ο Δήμος.

Μια τέταρτη αλήθεια είναι ότι το Σεπτέμβρη του 2019 όταν ανέλαβαν οι νέες δημοτική και περιφερειακή αρχές, βρέθηκα εκ νέου στο τιμόνι των τεχνικών υπηρεσιών και φυσικά στην ευθύνη υλοποίησης της Ο.Χ.Ε. Τάχιστα επιδίωξα τη συνάντηση και την ενημέρωση της νέας Περιφερειακής Αρχής και πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση αναλύοντας από πλευράς μου την κακή εκτέλεση της Ο.Χ.Ε. που δεν είχε προχωρήσει πλην της ανάπλασης του Αιτωλικού ( το χειρίστηκε προσωπικά ο πρ. Αντιδήμαρχος κος Σταράμος και του αξίζουν τα εύσημα για να είμαστε δίκαιοι ) και της μερικής εκτέλεσης της ανάπλασης της οδού Κύπρου και διαύλου – πάρκου που ΔΕΝ συμπεριελάμβανε τον αρχικό σχεδιασμό που ανέφερα πιο πάνω.

Προς τιμήν του κου Περιφερειάρχη και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων και έχοντας την τύχη να βρισκόμαστε προς το τέλος της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2021 που σήμαινε ότι υπήρχαν αδιάθετοι πόροι «πήραμε» σαν Δήμος το πράσινο φως για τα εξής.

Α)   να συμπεριληφθεί στο έργο της εισόδου της πόλης και η οδός Ναυπάκτου προσκομίζοντας ο Δήμος τις απαιτούμενες μελέτες  ( κρατήστε το αυτό ),

Β) να προστεθούν στο υπό κατασκευή έργο της Κύπρου συνοδά συμπληρωματικά έργα, εφόσον ολοκληρώναμε τις μελέτες άμεσα, εκείνα που δεν είχαν γίνει ήτοι ανάπλαση Βυρωνειου Πάρκου και Διαύλου αλλά και η υπογειοποίηση των κολώνων της ΔΕΗ αλλά και,

Γ)  ένα νέο έργο, αυτό της συνέχισης του έργου της ανάπλασης της τουρλίδας έως και το μουσείο άλατος που το χειρίστηκα προσωπικά με τον ιδιοκτήτη του Μουσείου και τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας. Το μόνο που χρειάζονταν άμεσα ήταν… μελέτες. Φυσικά για όλα τα υπόλοιπα που είχαν συμπεριληφθεί και ουδέποτε ασχολήθηκε κανείς στην Ο.Χ.Ε. δεν ήταν εφικτό να βρεθούν πόροι και «πήγαν» στο καλάθι των χαμένων ευκαιριών της Ιστορίας.

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως αποδείχθηκε τελικώς και παρά τις συνεχείς μου οχλήσεις με ερωτήσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχοληθήκατε σοβαρά με τα συμφωνηθέντα και η αλήθεια είναι ότι αν η Περιφερειακή Αρχή ήθελε θα μπορούσε να μην εντάξει το έργο της ανάπλασης της εισόδου αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ ολοκληρώσατε τις μελέτες που σας ζητήθηκαν. Παρά του ότι καθυστερήσατε απελπιστικά τρία χρόνια ακριβώς για να εκτελέσετε τις μελέτες, ΔΕΝ το πράξατε και στείλατε ελλιπές φάκελο αναγκάζοντας την Περιφέρεια να κάνει το αυτονόητο. Να «βρει» τρόπο χρηματοδότησης και ένταξης του έργου. Εσείς βέβαια αυτό μπορεί να το θεωρείτε και «τρίπλα» επιτυχίας.

«Καταφέρατε» και χάσατε τη συνέχιση της ανάπλασης του δρόμου της τουρλίδας λόγω προσωπικών εμμονών με την αρμόδια υπάλληλο που χειριζόταν το έργο. Αντ΄αυτού δώσατε απευθείας ανάθεση 280.000€ με έκπτωση 1% για να γίνει το σημερινό έκτρωμα, ο θεός να το κάνει κατασκευή, και χάσατε τη σύνδεση με το δρόμο της τουρλίδας ποσού 1,2εκ€.

 Όπως χάσατε τα συνοδά έργα της οδού Κύπρου, την ανάπλαση του Βυρώνειου πάρκου και την ολοκλήρωση της ανάπλασης του διαύλου.

Ήταν τα παραπάνω και πολλά ακόμη ( πχ η άρνηση να δώσετε 40.000 για μελέτες ολοκλήρωσης των απαιτούμενων μελετών της  Παλαμαικής σχολής προκειμένου να την εντάξουμε σε πρόγραμμα σχολικής στέγης που έτρεξε από την Περιφέρεια στις αρχές της θητείας μας ) οι αιτίες των συνεχών μας πολιτικών διαξιφισμών που μας οδήγησαν σε ρήξη και φυσικά την από μέρους σας επίδειξη πολιτικής ανανδρίας αφού «με παύσατε από τα καθήκοντά μου» και με οδηγήσατε στην παραίτηση από το συνδυασμό. Χωρίς καν να έχετε το πολιτικό σθένος να συγκαλέσετε δημοτική ομάδα ώστε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και ότι οδηγούσατε το Δήμο με εμμονές και ανεπάρκεια. Με ανασφάλεια και χρονοκαθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων.

Ας γνωρίζουν οι δημότες, ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ από τα καθήκοντά μου, ΜΕ ΕΠΑΥΣΕ ο κος Δήμαρχος γιατί όπως ισχυρίστηκε ήμουν αργός και δεν εκπλήρωνα τις κατευθύνσεις του. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Βέβαια η δημοτική ομάδα ενημερώθηκε εγγράφως από εμένα αλλά ελάχιστοι αντέδρασαν οι οποίοι μετέπειτα είτε παραιτήθηκαν είτε σιώπησαν.

Θέλω να είμαι δίκαιος. Κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί. Κάνει λάθη που είτε αναγνωρίζει και βελτιώνεται είτε δεν τα αναγνωρίζει και ψάχνει εξιλαστήρια θύματα. Στη δική σας περίπτωση αναγνωρίζω ΔΗΜΟΣΙΑ σε αντίθεση με εσάς, ότι το έργο της ανακατασκευής του Τρικουπείου είναι στα θετικά σας. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι σας είχα καταθέσει προ-μελέτη για Μουσείο εικονικής πραγματικότητας. Θα μπορούσα να πω το ίδιο για το δημοτικό θεατράκι αλλά δεν ήταν προτεραιότητα τη στιγμή που η περιφέρεια του Δήμου, Αιτωλικό και Οινιάδες, απουσιάζει από το σχεδιασμό σας.

 Να πω για την ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου της συνέχισης της οδού Κύπρου μέχρι Κήπου Ηρώων. Τελευταία στιγμή το στείλατε και φυσικά χωρίς σχεδιασμό γιατί αν είχατε σχεδιασμό θα γνωρίζατε ότι για παράδειγμα η ανάπλαση της οδού Θυσίας που περιλαμβάνει το Open Mall φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο Liberty. Ο υπόλοιπος δρόμος που είναι και ο πιο κομβικός μέχρι και την είσοδο του ΚήπουΗρώων; Δηλαδή θα αναπλαστεί όλος ο δρόμος της Ιερής Πομπής και ο δρόμος Liberty– Κήπος Ηρώων όχι. Ναι, στο πρόγραμμα του Open Mall δεν μπορούσε να ενταχθεί. Στον Τρίτση όμως;

Πανηγυρίζετε για τις παιδικές χαρές αλλά δε λέτε την αλήθεια. Οι παιδικές χαρές ήρθαν για δημοπράτηση αρχές της θητείας μας αφού ολοκλήρωσα τις διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ αλλά εσείς είχατε άλλη γνώμη. Ή σας την «εμφύτευσαν» εκείνοι που σας οδήγησαν στο σημερινό χάος. Αλλάξατε τον τρόπο δημοπράτησης και ζημιώσατε το Δήμο και 80.000€ αυτή είναι η αλήθεια. Και έρχεστε παραμονές των εκλογών να πανηγυρίσετε όταν τρία χρόνια κωλυσιεργείτε; Για τις 3 χαμένες παιδικές χαρές από το Πράσινο Ταμείο κουβέντα. Τις χάσατε και αυτές.

Για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, δεν είναι δική σας πρόταση αλλά της προηγούμενης δημοτικής αρχής που την ενέταξε στο πρόγραμμα τότε ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ σήμερα Αντώνης Τρίτσης. Ναι είχε ελλείψεις αλλά έτσι γίνεται όταν μια δημοτική αρχή διαδέχεται την προηγούμενη. Ο Δήμος έχει συνέχεια ! Μην παρουσιάζετε το άσπρο μαύρο.

Ξεχάσατε να πείτε για τα αθλητικά έργα που βοά ο αθλητικός κόσμος και όλοι όσοι αθλούνται. Εκεί ποιος ευθύνεται; Έργα στο ψυγείο και καταφέρατε μια ολόκληρη πόλη, το Μεσολόγγι αλλά και οι έδρες των δημοτικών ενοτήτων, Αιτωλικό και Νεοχώρι, να μην έχουν ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτό σίγουρα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ μετά το β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την κεντρική πλατεία ; Φταίει η μελέτη.

Για τον ΧΥΤΑ πανηγυρίσατε βγάζοντας ευχαριστίες στον αρμόδιο Υπουργό επειδή χρηματοδότησε κατά το ήμισυ το αναγκαίο έργο. Τρία χρόνια μετά. Ενώ θα μπορούσατε έχοντας ακυρωμένο έργο αυτό του κολυμβητηρίου να κατασκευάσετε άμεσα το κύτταρο. Να μην ακολουθήσουν οι παλινωδίες με το Αγρίνιο και την τελική επιλογή να γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων  στην μακρινή Πάλαιρο με υπερβολικό κόστος για τους δημότες αλλά και για τα απορριμματοφόρα που είναι υπό διάλυση. Έχετε ζημιώσει το Δήμο πολλές χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μόνο και μόνο από την τεράστια ανεπάρκεια που επιδείξατε στην κατασκευή ενός ΣΜΑ ( Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ) ενώ υπήρχε και σχετική χρηματοδότηση.

Για το λιμάνι μας και το δώρο των 300.000€ που δόθηκαν για τις αναγκαίες μελέτες του λιμένα; Και λέω δώρο γιατί δόθηκαν από το Υπουργείο σε πολλά λιμάνια όπως του Αστακού. Γνωρίζω ότι τις αναθέσατε και ότι ετοιμάζεστε να παρουσιάσετε μακέτες αλλά και μελέτη ηλεκτροφωτισμού του λιμένα. Για τις χρήσεις γης και τον αποχαρακτηρισμό του λιμένα που είναι και το πιο σπουδαίο; Ενημέρωση; Πάλι προχειρότητες και χαμένος χρόνος. Όπως αυτός του δήθεν αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της περιοχής Τρικούπειο – Πύλη – Κήπος Ηρώων στο οποίο συμπεριλάβατε χώρους και κτίρια που δεν ανήκουν στο Δήμο ούτε κατά κυριότητα ούτε κατά οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Μόνο και μόνο για να μας πείσετε ότι κάτι κάνετε.

Ακόμη και για το περίφημο έργο της ύδρευσης που κατά την προσφιλή σας συνήθεια παρουσιάσατε ως αποκλειστικά δικό σας, ενημερώνω ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτικών αρχών κατόπιν εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑ. Απόδειξη για τούτο είναι ότι βρήκατε τη μελέτη έτοιμη. Μελέτη στα συρτάρια του Δήμου πολλά χρόνια.

Αγνοείτε παντελώς ή τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα λεγόμενά σας ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και όπως μια δημοτική αρχή κληρονομεί προβλήματα από την προηγούμενη κληρονομεί και μελέτες, ενταγμένα ή υπό εξέλιξη έργα και καλείται να εγκαινιάσει αλλά και να προετοιμάσει έργα ώστε να τα βρουν οι επόμενοι. Θυμίζω ότι ο Δήμος έχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα απορρίμματα ενώ στις μέρες που διανύουμε παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια στη ΔΕΥΑΜ και άρα νερό στα σπίτια μας με δικαστική προσωρινή απόφαση. Ας ελπίσουμε στην εκδίκαση του θέματος που θα γίνει σε λίγες μέρες η ελληνική δικαιοσύνη να μας σώσει όλους από το ναυάγιο που μας οδηγείτε  και να λάβει υπόψη τη βαρύτητα του θέματος καθώς άπτεται άμεσα της δημόσιας υγείας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Εννέα χρόνια ενεργός δημοτικός σύμβουλος μπορώ και έχω τεκμηριωμένη άποψη. Δεν μ΄ ενδιαφέρει η προσωπική βεντέτα με τη δημοτική αρχή την προσπάθεια της οποίας σέβομαι θεσμικά. Δεν κοιτάζω πίσω και όπως κατά τη δήλωση της υποψηφιότητάς μου έπραξα αναγνωρίζω τα προσωπικά λάθη στις επιλογές μου.

Το σημερινό δημοσίευμα είναι ομολογουμένως μακροσκελές πλην όμως αναγκαία κατάθεση των γεγονότων μιας και ήμουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας. Και εντέχνως επιχειρείται επικοινωνιακή διαχείριση της ανεπάρκειας κατά τη γνώμη μου της δημοτικής αρχής σε μία απίστευτη ιστορικά συγκυρία από άποψη τρεχόντων προγραμμάτων και πόρων που μπήκαν στα δημοτικά ταμεία.

Επιθυμία μου είναι να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά. Κάθε δημοτική αρχή κρίνεται για το συνολικό της έργο στο τέλος της τετραετίας. Και κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί για το καλύτερο των δημοτών.

Φίλοι συνδημότες μου,

Είμαι χαρούμενος και λυπημένος ταυτόχρονα.

Χαρούμενος γιατί δίπλα μου ταυτίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότερα πρόσωπα άλλοι άμεσα στο δύσκολο προεκλογικό μας αγώνα άλλοι έμμεσα δουλεύοντας προς το παρόν στη σιωπή.

Λυπημένος γιατί αφουγκράζομαι την απογοήτευση που επικρατεί στο Δήμο μας. Μια απογοήτευση που μεταφράζετε στην ανεκδιήγητη επιχειρηματολογία για φόβο εξαγοράς συνειδήσεων και εμπόριο ελπίδας της ανάγκης που αρκετοί συνδημότες μας έχουν.

Να είναι βέβαιοι οι δημότες ότι η πλειοψηφία δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους πρακτικές. Ντροπή σε εκείνους που το κάνουν ντροπή και σε εμάς που το ανεχόμαστε. Γι΄αυτό και το μήνυμα στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να είναι ηχηρό. Και να στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας πρακτικές και πρόσωπα που μόλυναν με τις συμπεριφορές τους την κοινωνική συνοχή και τις αξίες που αυτός ο ιερός τόπος γαλουχήθηκε.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να συνθέσουμε απόψεις, να ενώσουμε δυνάμεις και να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Με όραμα, με στρατηγικό σχεδιασμό, με αποφασιστικότητα.

ΥΓ1. Δηλώνω δημόσια, αφού για λόγους υγείας δεν παραβρέθηκα στην Οικονομική Επιτροπή, ότι διαφωνώ με την επιλογή σας στον τρόπο διαγωνισμού που επιλέξατε για το θέμα του ΧΥΤΑ το οποίο αν και επείγει νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό μπορούσε να περιμένει είκοσι μέρες με ένα μήνα ώστε να δοθεί με τη σωστή διαδικασία το έργο. Οφείλω να αναφέρω ότι η πιάτσα βοά ότι το έργο θα δοθεί σε συγκεκριμένο εργολάβο. Κε Δήμαρχε σας θυμίζω ότι είχατε κάνει σημαία σας την κάθαρση και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για δεύτερη φορά να χρησιμοποιείτε τη γνωστή διαδικασία.

ΥΓ.2 Απίστευτες καταγγελίες κακοδιαχείρισης στην κοινωφελή επιχείρηση από τον απερχόμενο αντιπρόεδρό της. Χρέη, αλόγιστες δαπάνες και παράτυπες προσλήψεις δίχως καν προκήρυξη! Μα καλά, εσείς δεν πήγατε στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας τις προηγούμενες διοικήσεις του νομικού προσώπου; Οφείλετε να πάρετε άμεσα απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο της περιόδου 2019 έως σήμερα ορίζοντας ταυτόχρονα διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επιβλέψει τους ορκωτούς λογιστές.

ΥΓ.3 Τι εκκωφαντική σιωπή από την προηγούμενη δημοτική αρχή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που ήταν μέλη της. Όλα ανθηρά, όλα δημιουργικά;

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr