Αρχική Επικαιρότητα Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού – Αιτωλικό, Σταμνά, Χρυσοβέργι, Άγιος Ηλίας, Φραγκουλαίικα. Όλγα Δασκαλή “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών” 

Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού – Αιτωλικό, Σταμνά, Χρυσοβέργι, Άγιος Ηλίας, Φραγκουλαίικα. Όλγα Δασκαλή “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών” 

Από pitkostas

Η Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου, αποτελεί μια περιοχή αξιοζήλευτης ομορφιάς, έναν τόπο πολιτισμού, ιστορίας και μια πηγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, που επιθυμούμε να διαδραματίσει το ρόλο που της αρμόζει.

Το Αιτωλικό – η Μικρή Βενετία – η “Πόλις Νήσος”, όπως πολύ εύστοχα πλέον αποκαλείται, αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Δήμο μας. Ένα σύνολο γραφικών συνοικιών, που κρατάει ακόμα τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητά του. Ένας ισχυρός πόλος έλξης, που σε συνάρτηση με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατά του έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει προορισμό στη Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Οι τεράστιοι σε έκταση Ελαιώνες, η παραγωγή αγροτικών προϊόντων και η αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας είναι μερικά από τα κλειδιά για την πρόοδο της περιοχής. Αρκεί να φροντίσουμε για ορισμένα βασικά πράγματα. Η οδοποιία και ιδιαίτερα η αγροτική οδοποιία θα έπρεπε, χρόνια τώρα, να βρίσκεται σε προτεραιότητα. Διευκολύνοντας επαγγελματίες και αγρότες στην πρόσβαση των καλλιεργειών και των μονάδων τους, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η επέκταση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. 

Το ίδιο ισχύει και για την Λιμνοθάλασσα. Αξίζει να της φερθούμε με σεβασμό, να μεριμνήσουμε για την απορρύπανση και να φροντίσουμε για τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση της. Είναι σημαντική η ενεργοποίηση τμήματος “αγροτικής ανάπτυξης και αλιείας” στο Δημαρχείο.

Η ασφάλεια των γεφυριών του Αιτωλικού και η ρύθμιση της κυκλοφορίας στις περιοχές τους, η αξιοποίηση του κτίσματος που προοριζόταν για “ναυτικό μουσείο” και των άλλων δημόσιων κτηρίων, η μεταστέγαση του αστυνομικού τμήματος,  η κατασκευή αλλά πολύ περισσότερο η συντήρηση παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου και αναψυχής, είναι κινήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό στο Αιτωλικό.

Η κάθε μια από τις κοινότητες που απαρτίζουν τη Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν. 

Το Χρυσοβέργι με τους ελαιώνες και τα Φραγκουλαίικα με τον Καταρράκτη της Κλεισούρας βρίσκονται κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, σε ένα φαράγγι απείρου κάλλους, που θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε γεωλογικό πάρκο και όπου ήδη αναπτύσσεται θρησκευτικός τουρισμός. Το Κεφαλόβρυσο με τον Άγιο Νικόλαο τον Κρεμαστό, σπήλαιο τοιχογραφημένο που αποτελεί σταθμό για την εξέλιξη της τέχνης στο δυτικό στερεοελλαδίτικο χώρο. Η Σταμνά με τα πανέμορφα εκκλησάκια, το κρυφό σχολειό, τον ξεχασμένο βυζαντινό ναό και τη μοναδική της θέα προς τον κάμπο και τη λιμνοθάλασσα, σου κόβει την ανάσα.  Ο Άγιος Ηλίας με την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και το ξωκλήσι του Ταξιάρχη, τους 5 θολωτούς  Μυκηναϊκούς τάφους και την “Κόκκινη Σπηλιά” είναι από τις πιο γραφικές κοινότητες του Δήμου. 

Η αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλες τις περιοχές – που πρέπει να είναι στόχος μας – θα ήταν πιο εύκολος και επιτυχής με την απλή τοποθέτηση των ανάλογων πινακίδων ενημέρωσης, που να κατευθύνουν σωστά τους επισκέπτες, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα. 

Παράλληλα, υπάρχουν κοινά προβλήματα σε όλες τις Κοινότητες, που πρέπει να αντιμετωπιστούν, και αφορούν την παραβατικότητα, τις ζώνες πυρασφάλειας, τη συντήρηση των δρόμων εντός και μεταξύ των οικισμών, τις μη αρδευόμενες περιοχές, τις διαρροές νερού, το δίκτυο του νερού και το κόστος του, την πληρότητα των κοιμητηρίων, την καθαριότητα, την οργανωμένη ανακύκλωση, την εναπόθεση γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων, την επέκταση και ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού, τη δημιουργία χώρων parking.

Παράλληλα, ένας σχεδιασμός για το πότε και που θα βρίσκονται τα μηχανήματα του Δήμου, θα έδινε τη δυνατότητα να δουλεύουν στη Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αφού τελειώσουν οι εργασίες να μετακινηθούν σε άλλη Δημοτική Ενότητα. Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομούνται δημοτικά χρήματα από τα καύσιμα των μετακινήσεων και ταυτόχρονα αυξάνεται και ο χρόνος παραμονής τους σε κάθε κοινότητα.

Επιπλέον, η Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, πρέπει να απορροφά προσωπικό από τις προσλήψεις που πραγματοποιούνται για τις ανάγκες του Δήμου, ώστε να βρίσκεται καθημερινά στις κοινότητες για τις ανάγκες τους.

Και βέβαια να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ομάδες και άνθρωποι που επιλέγουν να δημιουργούν και να δραστηριοποιούνται στον τόπο τους.

Τέλος, βασικό ζήτημα αποτελεί η συνεχιζόμενη αποχώρηση των νέων και από τις 19 κοινότητες του Δήμου προς εύρεση εργασίας. Στοχεύουμε στην αύξηση της απασχόλησης της νεολαίας μαζί με την απαραίτητη δημιουργία και ανάπτυξη κέντρων νεότητας (ένα ωραίο προηγούμενο υπήρχε στην Σταμνά), πολιτισμού και σύγχρονων αθλητικών χώρων καθώς ίδρυση και λειτουργία σε σύγχρονα κτίρια επαγγελματικών σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η στήριξη στο συνδυασμό μας, ενισχύει μια προσπάθεια που έχει στόχο τη λύση – με ειλικρίνεια και μέθοδο – κάθε προβλήματος που υπάρχει ή προκύπτει στο Δήμο. Έναν συνδυασμό, που θεωρεί υποχρέωση του να αξιολογεί τα αποτελέσματα της δουλειάς του και να λογοδοτεί σε όλους τους δημότες.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 18.00, στη Δυτική Παραλία Αιτωλικού, στο Bolero, πραγματοποιούμε την πρώτη συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών ” με επικεφαλής την κα. Όλγα Δασκαλή.

Η παρουσία σας θα συνδιαμορφώσει τον δρόμο για τη συνέχεια!

Εκ μέρους του συνδυασμού “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”

Επικεφαλής Συνδυασμού Όλγα Δασκαλή

[email protected]

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr