Αρχική Ρετρο Το ΤΕΝΝΙΣ στο Μεσολόγγι το 1931

Το ΤΕΝΝΙΣ στο Μεσολόγγι το 1931

Από pitkostas

πηγή Μίλτος Ζαβέρδας

                                         TO TENNΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ 1931

       Σε μία σπανιότατη φωτογραφία του 1931, εικονίζεται η γυναικεία ομάδα τέννις του Μεσολογγίου εκείνης της εποχής. Δημιουργός της ο λαμπρός και ακούραστος γυμναστής του τότε Γυμνασίου Μεσολογγίου Αριστείδης Λουζιώτης, που με την εργατικότητά του και τον ενθουσιασμό του εμφύσησε για πρώτη φορά στη νεολαία του Μεσολογγίου τον κλασσικό αθλητισμό και τα σπορ, όπως το βόλλεϋ, το τέννις και το μπάσκετ. Στο γυναικείο τέννις αρκετές υπήρξαν οι Μεσολογγίτισες που επιδόθηκαν με πάθος σ’ αυτό το σπορ και γρήγορα σημείωσαν μεγάλη εξέλιξη, προπονούμενες στο προ του Ταμείου Γυμναστήριο, όπου διεξάγονταν και οι αγώνες τους οποίους παρακολουθούσαν αρκετοί φίλαθλοι και φίλαθλες.

       Στην φωτογραφία εικονίζονται (όρθιες από αριστερά): Έλλη Τσόγκα, Ακρ. Πολίτου, Φρέγια Πετροπούλου (αρχηγός), Έλλη Μακρή, Καλλιρόη Πετροτζόγλη, Ελένη Πολίτου, (κάτω από αριστερά): Λαμπρινή Κεκέ, Φ. Γκούργελα, Μάρθα Τσελμπένη, Καίτη Ροντήρη. Στη μέση ο γυμναστής Αριστείδης Λουζιώτης. Καλύτερη αθλήτρια και πιο μανιώδης και τακτική στις προπονήσεις υπήρξε η αρχηγός Φρέγια Πετροπούλου και ακολούθως η Μάρθα Τσελμπένη.

       (Η φωτογραφία βρέθηκε σε τοπική εφημερίδα της εποχής, μετά από προσωπική μου έρευνα στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Αθήνα).

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr