Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από pitkostas

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ

Μεγάλη τιμή για το Μεσολόγγι και το Μουσείο Άλατος   η συμμετοχή  του την προηγούμενη εβδομάδα στο διεθνές  project “Historic Salt – making sites  in Europe” (Ιστορικές πόλεις που παράγουν αλάτι στην Ευρώπη) που  πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Λοτζ  της Πολωνίας υπό την αιγίδα του εκεί Υπουργείου Πολιτισμού.

Επρόκειτο για έκθεση  στην οποία  συμμετείχαν είκοσι ιστορικά κέντρα παραγωγής αλατιού από δώδεκα χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 12ου  Forum του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις πολιτιστικές διαδρομές  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα, μετά από σχετική πρόσκληση του Jan Godlowski,  διευθυντή του παγκοσμίου φήμης Ορυχείου Άλατος  Wielizcka της Κρακοβίας,  εκπροσωπήθηκε από το Μουσείο  Άλατος.

Για τους ανθρώπους του Μουσείου η χαρά είναι εξαιρετικά μεγάλη αφ΄ενός μεν γιατί η αναγνωρισιμότητα του Μουσείου Άλατος έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδος και αφ΄ετέρου  γιατί στην πολιτιστική αυτή  συνάντηση προτάθηκε εκ μέρους μας  η δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων – παραγωγών αλατιού και η πρότασή μας, μετά από διαβούλευση,   υιοθετήθηκε από τους διοργανωτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την υλοποίησή της.     

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr