Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Τιμήθηκε η Μάχη του Ντολμά στο Αιτωλικό

Τιμήθηκε η Μάχη του Ντολμά στο Αιτωλικό

Από pitkostas

Αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ο φετινός Αγώνας Δρόμου

Κώστας Λύρος: « Αναζητούμε τη δύναμη στην ψυχή και την πυξίδα για να μας δείξει το δρόμο όπου δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται νέοι, δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται άνθρωποι και λαοί»

Με επιτυχία, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, υπό την σκιά όμως της ανείπωτης τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Φέτος οι εκδηλώσεις ήταν 6ήμερες και ποιοτικότερες ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου όμως ακύρωσε όσες εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες από την Τετάρτη 1 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος.

Με απόφαση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ήταν ο φετινός Αγώνας Δρόμου, στη Δυτική Παραλία Αιτωλικού , ο οποίος είχε μεγάλη συμμετοχή και μετά το πέρας έγινε απονομή επάθλων.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη πομπή  και ακολούθησε παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων.

Το πρωί της Κυριακής, 5 Μαρτίου 2023 τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία η Πρωινή Πομπή παρουσία παραδοσιακών τμημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φιλαρμονικών. Οι επετειακοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν  με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας και την κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος  στο μήνυμά του για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά ανέφερε:

 «Τιμήσαμε σήμερα τους πεσόντες στη Μάχη του Ντολμά. Μια σημαντική και ιστορική Μάχη με πολλά μηνύματα για την πίστη στο σκοπό και την υπέρτατη αξία που υπερβαίνει τον άνθρωπο. Στη σκιά του βαρύτατου εθνικού πένθους  αναζητούμε την δύναμη στην ψυχή αλλά και την πυξίδα για να μας δείξει το δρόμο, το δρόμο όπου δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται νέοι, δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται άνθρωποι και λαοί. Χρόνια πολλά στο Αιτωλικό μας»

Εκ του Γραφείου Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr