Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Τιμά τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Τιμά τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Από Gerasimos Kotsiris

Συνεχίζονται οι σημερινές εκδηλώσεις

Με πλήθος εκδηλώσεων, την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια και σεβασμό,τιμάται σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, η επέτειος των 200 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνααπό τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, το πρωί πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου με αφετηρία των Κήπο των Ηρώων και τερματισμό στο Μνημείο του Βύρωνα, ενώ οποίο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρο Διαμαντόπουλο και επισήμους στον τόπο του θανάτου του.

Στη συνέχεια, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε στο Βυρώνειο τρεις παράλληλες εκθέσεις, μια μουσειακή, μια φωτογραφική και μια ζωγραφική, αφιερωμένες στην ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται στις 17:30 σήμερα, μεΛυρική παράσταση με άριες από τις Όπερες, «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» και «Ο Κουρσάρος» σε συνδιοργάνωση με το Institute of Digital Archaeology (IDA) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Κτίριο Χρυσογέλου).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρείας της Ελλάδας και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr