ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Από Gerasimos Kotsiris

Από το ΚΔΑΠ ‘‘ΜΑΘΗΤΟΥΠΟΛΗ‘‘

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τι μας διδάσκει περισσότερο στη ζωή; Η τέχνη ή τα παιδιά; Δύσκολο να δώσουμε μια απάντηση που να ικανοποιεί τους πάντες. Ειδικά, όταν αυτά οι δύο πόλοι συνδυάζονται τα αποτελέσματα είναι μαγικά!

          Η τέχνη και τα παιδιά είναι ζωντανοί οργανισμοί που συνεχώς εξελίσσονται, προσφέρουν απλόχερα «οξυγόνο» στην κοινωνία και σπάνια περιορίζονται από νόρμες και κανόνες. Η ελεύθερη έκφραση είναι άλλωστε βασική προϋπόθεση της τέχνης και απαραίτητο στοιχείο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών.

          Η ενασχόληση με την τέχνη, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει, μόνο ευεργετική μπορεί να είναι για την ανάπτυξη των παιδιών. Ξυπνά πρωτόγνωρα συναισθήματα στα παιδιά και οξύνει τις αισθήσεις και την συγκέντρωσή τους. Σε μια εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η διάδοση των πληροφοριών ακολουθούν ιλιγγιώδεις ταχύτητες, η ενασχόληση με τις τέχνες προσφέρουν ένα καταφύγιο, μια «όαση ηρεμίας» και αποφόρτισης από όλα αυτά που μας κουράζουν καθημερινά.

          Τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Μαθητούπολη» μας δίδαξαν, λοιπόν, πως αν αγαπάς την ζωγραφική έστω και ερασιτεχνικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Η σύντομη ενασχόληση με τον Πάμπλο Πικάσο & τον Βασίλι Καντίνσκι μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα και να υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι δεν θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε ποτέ με την τέχνη. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr