Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Σχετικά με δημοσιεύματα για την επιτευχθείσα οικονομική συμφωνία για το μέλλον της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Σχετικά με δημοσιεύματα για την επιτευχθείσα οικονομική συμφωνία για το μέλλον της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Από Gerasimos Kotsiris

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα σχετικά με τη επιτευχθείσα εξωδικαστική συμφωνία που αφορούν στις οικονομικές οφειλές της ΔΕΥΑ Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προς την εταιρεία Volterra,και έπειτα από τη συζήτηση που προηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, επιθυμούμε να επισημάνουμε μόνο το παρακάτω:

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Κώστα Λύρου, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε δημόσια, παρέλαβε την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου με ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΗΔΕΝ (0) ΕΥΡΩπρος την ανωτέρω αναφερόμενη εταιρεία. Ο ίδιος όμως, ως αποτέλεσμα των επικίνδυνων και καταφανώς λανθασμένων χειρισμών και ενεργειών του (αλλαγή σύμβασης, δικαστικές διαμάχες κ.α.) παρέδωσε τη δημοτική επιχείρηση με ΧΡΕΟΣ 3,5 ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Ήταν εκείνος που το 2021 υπέγραψε νέα σύμβαση με κυμαινόμενη χρέωση και ρήτρα αναπροσαρμογής κατόπιν αιτήματος της Volterra και δύο μήνες μετά κατέθεσε ότι βρισκόταν σε «πλάνη» και δεν κατάλαβε τι υπέγραφε! Τα δε ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε για το ζήτημα αυτό, κατέπεσαν δικαστικώς…

Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες.

Τέλος, όσον αφορά τις αορίστως εκτοξευόμενες «απειλές» περί απόδοσης ευθυνών εξαιτίας τηςπρόκλησης ζημίας εις βάρος της ΔΕΥΑ Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, πληροφορούμε ότι για τις βεβαιωμένες ζημίες που όντως έχουν επέλθει εις βάρος της δημοτικής επιχείρησης, δεσμευόμαστε ότι θα ρίξουμε άπλετο φως στην υπόθεση ώστε να λάμψει ολόκληρη η αλήθεια.

Θα επανέλθουμε με στοιχεία για να καταλάβουν άπαντες τι επακριβώς έχει συμβεί.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr