Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την  αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την  αντιπυρική περίοδο

Από pitkostas

Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων για τον καθορισμό των δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων της θερινήςπεριόδου.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τις διοικήσεις, τους εκπροσώπους και τα στελέχη των σωμάτων ασφάλειας για την αγαστή έως τώρα συνεργασία τους με το Δήμο και όλες τις κοινές δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Ο Κώστας Λύρος ανέφερε χαρακτηριστικά «Εύχομαι το επόμενο διάστημα να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, του περιβάλλοντος και του ιδιαίτερου οικοσυστήματος μας με την ίδια θέρμη και θέληση.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μάιου 2023 και παρά το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού αυτές τις μέρες, ο κίνδυνος έπεται και ελλοχεύει. Επίκειται θερμό καλοκαίρι με αντίξοες και πρωτόγνωρες θερμοκρασίες που αυξάνουν τους κινδύνους και απαιτούν την επαγρύπνηση μας. Οφείλουμε όλοι μας να δράσουμε βάση σχεδιασμού για την αποτροπή πυρκαγιών»

   Και κατέληξε λέγοντας «Εύχομαι να διανύσουμε το καλοκαίρι με ασφάλεια και ηρεμία. Με κάθε διαθέσιμο μέσο, είμαι σίγουρος πως για ακόμη μια χρονιά θα τα καταφέρουμε».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνης Αλετράςπαίρνοντας το λόγο υπογράμμισε ότι ο Δήμος προβαίνει σε συντηρήσεις δρόμων και καθαρισμό από την πυκνή βλάστηση και ήδη υπήρξε ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των πόλεων και των οικισμών του δήμου  να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή χόρτων.

Εκτενής αναφορά έγινε στη σύσκεψη στις συντηρήσεις των κρουνών καθώς και στη σύσταση ομάδων πυρασφάλειας στις κοινότητες, διότι είναι υποχρεωτική.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Καραπάνος Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλετράς Αντώνης,  ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτ/νίας,  ΠύραρχοςΚουσαρίδας Ιωάννης,  ο Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου Αντιπύραρχος Στούμπος Παναγιώτης, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου, Δημητριάδης Γεώργιος, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου Σκανδάλου Κυριακή, ο Προϊστάμενος του τμήματος Καθαριότητας  και Αποκομιδής Απορριμμάτων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Τζάνης Παναγιώτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πράσινού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ΚιρκινέζοςΜπάμπης, ο Σαραγκανίδας Νίκος ως Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Φραγκουλέικων, Φραγκούλης Νίκος, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γουριάς Βάμβακάς Πέτρος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου Διαμαντόπουλος Ηρακλής και ο τοπικός σύμβουλος κοινότητας Μεσολογγίου Σπανός Ανδρέας. 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr