Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αποκτά για πρώτη φορά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου (12.03.2024)

Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αποκτά για πρώτη φορά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου (12.03.2024)

Από pitkostas

Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απέκτησε για πρώτη φορά ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024. Ως συμπαραστάτης επιλέχθηκε, κατόπιν αιτήσεώς του, ο Δικηγόρος Μιχαήλ Πετρονικολός, ο οποίος ψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης αποτελεί θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων και του Δήμου.Αποσκοπεί στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης και στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών. Η θητεία του ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών, ενώ η δυνατότητα επιλογής Συμπαραστάτη παρέχονταν στον Δήμο με τον νόμο 3852 του 2010 (νόμος «Καλλικράτη»), χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει στελεχωθεί η θέση.

Με την ενεργοποίηση του νέου θεσμού, ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου αναβαθμίζει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, προσφέροντάς τους ένα μέσο επίλυσης νομικών διαφορών, ενώ ταυτόχρονα αποκτά ένα εργαλείο ελέγχου και βελτίωσης των λειτουργιών του.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τους τρόπους επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων δημοτών με τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr