Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Ρίγη συγκίνησης και τις καλύτερες εντυπώσεις από την παράσταση «Με την πάλα και το γιαταγάνι στο χέρι…» &το  3d Mapping

Ρίγη συγκίνησης και τις καλύτερες εντυπώσεις από την παράσταση «Με την πάλα και το γιαταγάνι στο χέρι…» &το  3d Mapping

Από pitkostas

H μουσική, το τραγούδι και η εικόνα από την παράσταση «Με την πάλα και το γιαταγάνι στο χέρι…» μέσω ενός καλά δομημένου συνδυασμού αφηγήσεων, ερμηνειών και τρισδιάστατων χαρτογραφικών προβολών (3d mapping) δημιούργησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Μεσολόγγι του 1826 και το πολυπληθές ακροατήριο που γέμισε ασφυκτιά τον  αύλειο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα Μεσολογγίου., αλλά και έξω από αυτόν,  βίωσε την ιστορία του παρελθόντος και έφερε στο παρόν μνήμες, που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό καθρέφτη για το σήμερα.

Ήταν μια ιδιαίτερη και πρωτότυπηπαράστασημουσικής, λόγου και πολυμέσωνμε τίτλο«Με την πάλα και το γιαταγάνι στο χέρι…», ένα εκπληκτικό έργο από την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε το υψηλό της επίπεδο.

Η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου έπειτα από τη συγκινητική ερμηνεία της στο γνωστό Μοιρολόι «Να Ζει το Μεσολόγγι», επέστρεψε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για την χθεσινοβραδινή  μοναδική συναυλία . Μαζί της ο Βασίλης Λέκκας, ο Αλέξανδρος Καλιακούδας και ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος αφηγήθηκε με συναρπαστικό τρόπο τη μαρτυρία για την τελευταία πολιορκία του Μεσολογγίου, από τον αυτόπτη και αυτήκοο Ν. Κασομούλη, μέσα από τη ματιά του Δ. Φωτιάδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντυπωσίασε η  Τρισδιάστατη χαρτογραφική προβολή (3d mapping) στην πρόσοψη του κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου με αφηγητή τον Νίκο Αλιάγα. με δημιουργό της προβολής την εταιρία NanosFireworks,  την οποία το κοινό μπορεί να την παρακολουθεί έως το Σάββατο 7 Απριλίου 2023. 

Το Graphicanimation επιμελήθηκε ο Αγησίλαος Ρόμπολας, τα κείμενα η Μαρίνα Κασσαβέτη ενώ την Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διεύθυνση ο  Σπύρος Χολέβας.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον κόσμο που συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις του δήμου για την 197η της Εξόδου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης και δήλωσε σχετικά:

« Κάποιες φορές τα λόγια δεν φθάνουν για να πουν αυτά που θες ! Όμως για το Μεσολόγγι δεν υπάρχουν λόγια να μιλήσουν για τη θυσία που έγινε πριν από 197 χρόνια.

Και τότε  προσπαθούμε με την ενσυναίσθηση, τη μουσική και την εικόνα.Είμαστε μια ανάσα από τους προγόνους μας.

Ας τους μιλήσουμε με την μουσική και την ψυχή μας. Εδώ στο εμβληματικό κτίριο της Ιερής μας Πόλης   που δεν επελέγη τυχαία .

Συμβολίζει την εξέλιξη και προαναγγέλλει τα καλά νέα που έρχονται για την διάσωσή του !»

Τέλος ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια και τη φροντίδα των υπαλλήλων του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, του ΠνευματικούΚέντρου, των συνεργατών του και όσωνακόμηεργάστηκανκαι πέτυχαν την αναβάθμιση της φετινήςδιοργάνωσης και τους ευχαρίστησε θερμά για αυτό το υπέροχοαποτέλεσμα.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr