Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Πρώτο βραβείο για το Δήμο Μεσολογγίου στη Φλωρεντία της Ιταλίας

Πρώτο βραβείο για το Δήμο Μεσολογγίου στη Φλωρεντία της Ιταλίας

Από pitkostas

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Στην Φλωρεντία της Ιταλίας  πραγματοποιήθηκε από 15 -18 Νοεμβρίου 2022  το τριήμερο πολιτισμικό φεστιβάλ με θέμα «Ο κόσμος στη Φλωρεντία»  και ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία, συντονισμό και επιμέλεια του ιδρύματος «Fondazione Romualdo del Bianco» και ειδικότερα του πολιτιστικού τμήματος   «LIFE BEYOND TOURISM»

Στο  πλαίσιο της υλοποίησης του συγκεκριμένου προαναφερθέντος φεστιβάλ ,η Μεσολογγίτισσα, Μαριάννα Σαβράμη,(Δρ. Αρχιτέκτων μηχανικός, Προϊσταμένη τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης και Μουσειογραφίας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Μουσείου Λοβέρδου-Τσίλλερ), υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου  Ι.Π. Μεσολογγίου και συγκεκριμένα ,με την  υποστήριξη του Προέδρου του κ. Νίκου Χαντζή, παρουσίασε  μια εμπεριστατωμένη ομιλία με θέμα «Τόποι που μιλάνε-Ι.Π.Μεσολογγίου».

Στην ομιλία   παρουσιάστηκε το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα της πόλης μας, με σκοπό την ευρύτερη διάδοση και  γνωριμία με τον  τόπο μας, σε άλλους τόπους και χώρες της υφηλίου. Η  παρουσίασή μας, ήταν η μοναδική που έκανε αναφορά σε πόλη και όχι σε κράτος, όπως οι υπόλοιποι συμμετέχοντες  , περίπου 30 χώρες με  50 ομιλητές (από τους 179 οργανισμούς, με τους οποίους συνεργάζεται το ίδρυμα «Fondazione Romualdo del Bianco» /«LIFE BEYOND TOURISM») και ο Δήμος μας απέσπασε την 1η Θέση.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι είχε προηγηθεί της έναρξης του Φεστιβάλ,15λεπτο βίντεο στην ιταλική γλώσσα της Μαριάννα Σαβράμη, το οποίο προβλήθηκε σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν το φεστιβάλ αλλά και σε όλα τα διαθέσιμα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για το περιεχόμενο του αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του θέματος της ομιλίας. Επίσης στη διαδρομή προς την αίθουσα των ομιλιών, υπήρξε έκθεση φωτογραφικής τεκμηρίωσης της ομιλίας που είχε ως θέμα το «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ».

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr