Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Πλήθος κόσμου στηνβιβλιοπαρουσίαση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνηςγια το έργο «Ω, Μεσολόγγι, Αθάνατο!..»

Πλήθος κόσμου στηνβιβλιοπαρουσίαση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνηςγια το έργο «Ω, Μεσολόγγι, Αθάνατο!..»

Από pitkostas

Κώστας Λύρος:«Ένα έργο «αληθινό» μνημείο – παρακαταθήκη για την Ιερή μας Πόλη»

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε μια λιτήαλλάουσιώδηεκδήλωση στο πλαίσιο των εορτών«Εξόδου» 2023, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, έλαβεχώρα η παρουσίαση του αξιολόγου βιβλίου του ΓεωργίουΈξαρχου με τίτλο:«Ω, Μεσολόγγι Αθάνατο!…»το οποίο εμπνεύστηκε και χρηματοδότησε ο φιλομεσολογγίτης Ελ. Σαΐτης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κώστας Λύροςκαλωσόρισε τους παρευρισκόμενουςστον ιερό χώρο, στη Πινακοθήκη, στην  καρδιά της πόλης και της ιστορίας μας όπου φυλάσσονται τα ιερά και τα κειμήλια μιας θυσίας και δήλωσε σχετικά:

«Κάθε στιγμή από την ιστορία αυτού του τόπου,  όπως και κάθε σπιθαμή γης κουβαλά μια ανείπωτη τραγωδία αλλά και μια μεγάλη στιγμή για τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό όσα και να γράψει, όσα και να πει κανείς για το Μεσολόγγι θα είναι λίγα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον συγγραφέα κ. Έξαρχο λέγοντας ότι: «Το συγκεκριμένο βιβλίο   γράφτηκε και δημιουργήθηκε με  πολύ αγάπη  και σεβασμό και για το λόγο αυτόσυγχαίρω τον συγγραφέα κ. Έξαρχο έναν άνθρωπο με ήθος, αρχές και ευγένεια, για την πολύ σοβαρή δουλειά και  την κατάθεση ψυχής στο πόνημά του».

Ενώ εκτενή αναφορά έκανε ο Κώστας Λύρος στον  πρωτεργάτη, εμπνευστή και χορηγό του βιβλίου Ελ. Σαΐτη κάνοντας παράλληλα μνεία για τη συνολική του πορεία και τη μακροχρόνια διαδρομή του στο παγκόσμιοεπιχειρείν που διακρίθηκε για τις υψηλές επιδόσεις του, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης και  το καινοτόμο πνεύμα του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συναντηθούμε  σε διαφορετικούς χώρους και σε διαφορετικούς σκοπούς   και να μιλήσουμε κυρίως για το επιχειρείν. Και αμέσως κατάλαβα ότι συνομιλούσα με έναν επιχειρηματία διαφορετικό. Ένα μεγάλο επιχειρηματία,  αλλά και ένα σπουδαίο άνθρωπο».

Με τα ίδια θερμά λόγια αναφέρθηκε στον Ελ. Σαΐτη ο Πρόεδρος της ΠΕ.ΜΕ.ΤΕ Κώστας Ζούκας ο οποίος τον χαρακτήρισε μεγάλο ευεργέτη και τόνισε την μεγάλη του συνεισφοράστον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός. Το σπουδαίο έργο παρουσίασε ο Καθηγητής Παναγιώτης Μυλωνάς ενώ τοποθετήθηκαν επ’ αυτού, ο φιλίστωρ του Εξοδίτικου Έπους, κ. Ελευθέριος Σαΐτης και ο συγγραφέας, κ. Γεώργιος Έξαρχος. Παράλληλα μαθητές και μαθήτριες της ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου μεταφέροντας το κοινό πίσω στα συνταρακτικά γεγονότα της ηρωικής «Εξόδου».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος απέμεινε τιμητικές πλακέτες στον Γεώργιο Έξαρχο, τον Κώστα Ζούκα, τονΠαναγιώτηΜυλωνά και τονΕλευθέριοΣαίτη.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr