Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Παρουσίαση του εικονογραφημένου βιβλίου “Τα Παιδιά της Επανάστασης” από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Chris Jaymes

Παρουσίαση του εικονογραφημένου βιβλίου “Τα Παιδιά της Επανάστασης” από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Chris Jaymes

Από pitkostas

Δελτίο τύπου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ΙΠ Μεσολογγίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του εικονογραφημένου βιβλίου “Τα Παιδιά της Επανάστασης” από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Chris Jaymes στο κτίριο Χρυσόγελου την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, η οποία διοργανώθηκε από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Πασιόπουλο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Νίκος Χατζής, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Σπύρος Βασιλείου και Πάνος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής κ. Γιώργος Κοτρώνης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Σάκης Παπαδημητρόπουλος και ο γενικός γραμματέας κ. Σπύρος Αντωνόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Μάκης Κοτσίρης.

Σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα, η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον δήμαρχο κ. Λύρο,  ο οποίος καλωσόρισε τον Chris Jaymes στο Μεσολόγγι και ευχήθηκε η πόλη μας να δώσει έμπνευση στον διακεκριμένο καλλιτέχνη για κάποιο μελλοντικό project του.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο ίδιος ο δημιουργός του βιβλίου, ο οποίος με τη βοήθεια του ξεναγού Γιώργου Αποστολάκου που μετέφραζε στα ελληνικά, έκανε μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του στον καλλιτεχνικό κόσμο των ΗΠΑ μέσα από συμμετοχές του σε κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές και μίλησε για τη διαδικασία από την οποία προέκυψε το εν λόγω graphic novel.

Κομβικής σημασίας, σύμφωνα με τον Chris Jaymes, ήταν η γνωριμία του με τον επίσης παρόντα στην εκδήλωση, Ελληνοαμερικανό παραγωγό Νικ Λάμπρου, ο οποίος τον εισήγαγε στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ξεκινώντας να μελετά τα – άγνωστα για εκείνον μέχρι τότε – ιστορικά γεγονότα, ο Chris Jaymes αποφάσισε να γράψει ένα μυθιστορηματικό σενάριο ταινίας, το οποίο στη συνέχεια απέδωσε με τη μορφή εικονογραφημένου βιβλίου έπειτα από μια δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια.

Το βιβλίο δεν ακολουθεί πιστά τα ιστορικά γεγονότα, αλλά παίρνει αφορμή από αυτά και κινείται στη σφαίρα της μυθοπλασίας υπό ένα κυρίως ψυχαγωγικό πρίσμα, κάνοντας αναφορές και στην Έξοδο του Μεσολογγίου. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2019 με τον τίτλο Sons of Chaos και παρουσιάστηκε με τεράστια απήχηση στην έκθεση κόμικς AthensCon της ίδιας χρονιάς. Το 2020 μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφόρησε στη χώρα μας υπό τον τίτλο “Τα Παιδιά της Επανάστασης”.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Chris Jaymes δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος με τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που συνάντησε στο Μεσολόγγι και εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία του ένα από τα επόμενα project του να σχετίζεται άμεσα με τον τόπο μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Chris Jaymes και Νικ Λάμπρου για την επίσκεψή τους στην πόλη μας, καθώς επίσης τους φορείς που συνετέλεσαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης: τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση, τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και την “Αιτωλική Φιλοξενία” του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Πασιόπουλος έκανε, ακόμη, ιδιαίτερη μνεία στους Γιώργο Αποστολάκο και Νίκο Αϊδονόπουλο για την πολύ σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν ο καθένας τους, ενώ ευχαρίστησε και τα μέλη του “Ιστορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου” που παρέστησαν  με ιστορικές φορεσιές της πόλης μας, δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Ακολούθως ο κ. Πασιόπουλος παρέδωσε στον Chris Jaymes ένα ιστορικό βιβλίο με θέμα την Πολιορκία και την Έξοδο του Μεσολογγίου μεταφρασμένο στα αγγλικά και ένα αντίγραφο της σημαίας των Μεσολογγιτών αγωνιστών με τον κυανό σταυρό σε λευκό φόντο, ως ανάμνηση της παρουσίας του στην πόλη μας.

Τέλος, ο Chris Jaymes υπέγραψε τα βιβλία του στους παρευρισκόμενους, τα οποία αποτέλεσαν ευγενική χορηγία του Νικ Λάμπρου, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από κινηματογραφικό συνεργείο, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ με θέμα την τριήμερη επίσκεψη του Chris Jaymes στο Μεσολόγγι.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr