Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Μάγεψαν το κοινό οι χορωδίες του MorganStateUniversity και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Μάγεψαν το κοινό οι χορωδίες του MorganStateUniversity και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Από Gerasimos Kotsiris

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μουσική ενώνει ανθρώπους και λαούς αφού είναιμια κοινή γλώσσα επικοινωνίας που φέρνει κοντά τις ψυχές των ανθρώπων… Με αυτή τη σκέψη, ο Μαέστροςκαι τα μέλη της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς ΠόλεωςΜεσολογγίου υποδέχτηκαν τηνΧορωδία του MorganStateUniversity των ΗΠΑχθες Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στο Ανοιχτό Θέατρο του Λιμανιού και πραγματοποίησανμια μοναδική συναυλία.

Η Δημοτική Χορωδία της πόληςμας,υπό τη διεύθυνση τουΚαλλιτεχνικούΔιευθυντή τηςκου Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα αποδίδονταςγνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο τουMorganStateUniversity, υπό τη διεύθυνση τουEricConway,Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές που κυμαίνονταν απόGospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό που συμμετείχε με ενθουσιασμό,χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για τους παραβρισκόμενους ήρθε πριν το τέλος της συναυλίας,όπου η Δημοτική Χορωδία της πόλης μαςανέβηκε στη σκηνή ξανά, για να τραγουδήσει μαζί με τηνχορωδία τουMorganStateUniversityστηνελληνικήγλώσσα, την «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη μελοποιημένη από τονΜίκη Θεοδωράκη.

Με το πέρας της συναυλίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και οικοδέσποινα της βραδιάς, κα Νεκταρία Αλετράπρόσφερε αναμνηστικάδώρα στονΔιευθυντή της αμερικανικής χορωδίας και στον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Dr.DavidWilson,εκφράζοντάς τους την ευχή: «μακάρινα σας φιλοξενήσουμε πάλι εδώ και μάλιστα σύντομα»!

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr