Αρχική Μεσολογγιτάκια Διασύνδεση POS με ταμειακές.

Διασύνδεση POS με ταμειακές.

Από pitkostas

Δελτίο τύπου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Φορέων της Αγοράς, με θέμα τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος πως δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της 29ης Φεβρουαρίου 2024.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι μεγάλο μέρος της μεταρρύθμισης αυτής χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση μπορεί να καταλήξει σε σημαντική απώλεια πόρων.

Συνεπώς και δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου των δύο (2) εβδομάδων που απομένουν, όσοι έμποροι δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει τη σχετική εκκρεμότητα, θα πρέπει να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους τεχνικούς εγκατάστασης για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης.

Σε διαφορετική περίπτωση οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δύο κινδύνους:

Πρώτον, από την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα επιβάλλονται σημαντικά πρόστιμα που θα ανέρχονται σε έως και 10.000 ευρώ για τους ήδη υπόχρεους προμήθειας και εγκατάστασης POS που τηρούν απλογραφικά βιβλία και έως 20.000 ευρώ για όσους διαθέτουν διπλογραφικά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το ύψος των προστίμων και τη διαβάθμιση τους, ανάλογα και με το τζίρο, μεταξύ άλλων, της επιχείρησης. Η ίδια υπουργική απόφαση θα προβλέπει την απόσυρση από την αγορά ταμειακών μηχανών και POS που δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Δεύτερον, από την ίδια ημέρα και μετά, οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληκτρολόγησης του προς είσπραξη ποσού συναλλαγής στα POS τους, καθώς, παρά το γεγονός πως οι πάροχοί τους έχουν ήδη αναβαθμίσει – όπως υποχρεούνται – τα τερματικά τους, εκκρεμεί από μέρους τους η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές.

Πέραν των ως άνω και μετά από ανάδειξη του διαχειριστικού και οικονομικού κόστους από την ΕΣΕΕ, η φορολογική διοίκηση, αντιλαμβανόμενη το ζήτημα, δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εξαγγελθεί ένας ακόμη κύκλος χρηματοδότης απόκτησης POS (voucher), με το Υπουργείο Οικονομικών να καλεί ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις να τον αξιοποιήσουν, καθώς θα γίνονται δεκτές αποδείξεις προμήθειας ακόμη και από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr