Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για τις ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο – Όλγα Δασκαλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για τις ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο – Όλγα Δασκαλή

Από pitkostas

Πριν τρία χρόνια, τέτοιο καιρό, εκ μέρους της κίνησης πολιτών Λιμνοθάλλαζα και ως αιρετή πλέον Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου, βρέθηκα στις Βρυξέλλες να υποστηρίξω ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου την αναφορά που είχαμε καταθέσει υποστηρίζοντας το επικίνδυνο της χωροθέτησης εργοστασίων καύσης βιορευστών πλησίον της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, εντός του κάμπου του Ευηνοχωρίου και μέσα στην πλημμυρική λεκάνη του Ευήνου. (https://www.facebook.com/limnothallaza/videos/583684125550339).

Αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε μια εκ νέου άτοπη προσπάθεια: χωροθέτηση 6 ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο, στη θέση Σγουρόβερκο. Μια χωροθέτηση που έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη συνολικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην χώρα μας. 

“Ράβε-ξήλωνε”, “όποιος προλάβει”, “όπου να’ναι” είναι οι τρεις φράσεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν τον ενεργειακό σχεδιασμό στη χώρα μας. Και στον Δήμο μας δυστυχώς έτσι είναι!

Αρμοδιότητα μας ως αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης, αυτή την στιγμή, είναι να γνωμοδοτήσουμε για αυτή την επένδυση. Ήδη, πέντε φορείς της περιοχής μας και η γράφουσα ως Πρόεδρος της Κοινότητας, έχουμε καταθέσει μια σειρά επιχειρημάτων ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από τον Ιούνιο του 2021, με τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια χωροθέτηση. Τα επιχειρήματα μας ενισχύονται και με έγγραφα από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου & Ακαρνανικών Ορεων και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μεσολογγίου σύντομα θα συνεδριάσει με το θέμα, ενώ αντίστοιχη συνεδρίαση οφείλει να κάνει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα ο συντονισμός μας με τις δημόσιες αρχές της περιοχής (Δασαρχείο, ΟΦΥΠΕΚΑ), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και τους γειτονικούς Δήμους, Αγρινίου και Ναυπάκτου, οφείλει να είναι συνεχής ώστε να μας υποστηρίξουν γνωμοδοτικά στο δίκαιο αίτημά μας. 

Για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί εκτενώς εδώ οι αντιρρήσεις για την θέση ΣΓΟΥΡΟΒΕΡΚΟ

https://bit.ly/3WNNjbW

Όλγα Δασκαλή

Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου

Επικεφαλής συνδυασμού “Ισχυρός Δήμος – Δυνατές Κοινότητες – Ευημερία Πολιτών”

Όλγα Δασκαλή

Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας

Μεσολογγίου

+306978539302

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr