Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τον Καρκίνο

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τον Καρκίνο

Από pitkostas

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και με πρωτοβουλία των Κοινωνικών δομών (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και  Κοινωνικό Παντοπωλείο) του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου»,  η οποία είναι στις 4 Φεβρουαρίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Παραγωγικών Τομέων, Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου  κ. Μπαλαμπάνης Δημήτριος ο οποίος επεσήμανε τη σημαντικότητα της πρόληψης στην καταπολέμηση του Καρκίνου.

 Εισηγήτρια της ημερίδας ήταν η κα.  Κάκου Μαρία, Ψυχολόγος του ΚΑΠΗ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου  ενώ στην συνέχεια τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον «ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του Καρκίνου- Επιδημιολογικές & Ψυχολογικές προεκτάσεις του Καρκίνου», από ομιλία διάρκειας μίας ώρας από τον κ. Μελισσαράτο  Μάκη,Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Πτυχιούχο Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ. Λιάγκα Σπυρίδων, Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη ομιλία τους, κατά την διάρκεια της οποίας τονίστηκε η σημασία που διαδραματίζει η πρόληψη του Καρκίνου και η ορθή αντιμετώπισή του στην βελτίωση ποιότητας της ζωής όλων μας. Τα μέλη του ΚΑΠΗ στο τέλος της ομιλίας είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές καλύπτοντας τυχόν απορίες του ενώ παράλληλα τους

διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό το οποίο μας απέστειλε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, η Φλόγα, το Κ.Ε.Φ.Ι (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών) καθώς και υλικό που είχε δημιουργηθεί από τον κ. Μελισσαράτο Μάκη.

«Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις και μας αφορά όλους.

Ας βάλουμε την  πρόληψη στην καθημερινότητά μας.
          Το οφείλουμε στον εαυτό μας…»

Εκ του ΓραφείουΕπικοινωνίαςΔήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr