Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις Έρχονται το Σεπτέμβριο τα Λιμνοθαλασσιώτικα από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας!

Έρχονται το Σεπτέμβριο τα Λιμνοθαλασσιώτικα από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας!

Από Gerasimos Kotsiris

Μία τριήμερη δράση φιλαναγνωσίας με τίτλο “Περίπατοι φιλαναγνωσίας στην Πολιτεία του Νερού” θα αποτελέσει τον κορμό των εκδηλώσεων στα φετινά Λιμνοθαλασσιώτικα, που οργανώνει κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας”.

Οι “περίπατοι” θα πραγματοποιηθούν σε τοπόσημα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και στο νησί του Αιτωλικού,

την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Σε κάθε τοπόσημο θα αναγνωστούν λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα που σχετίζονται με το τοπόσημο, την ιστορία της περιοχής αλλά και το νερό, κυρίαρχο στοιχείο της Λιμνοθάλασσας.

Την εβδομάδα πριν το τριήμερο φιλαναγνωσίας, ο νέος Πολυχώρος Πολιτισμού του Συλλόγου στη Πλατεία 5 Πρωθυπουργών, θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό και θα λειτουργήσει ως βιβλιοθήκη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν δωρεάν οι ίδιοι βιβλία και να ξεφυλλίσουν λευκώματα αφιερωμένα στο Μεσολόγγι.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα Λιμνοθαλασσιώτικα θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024, με την ευγενική χορηγία του τμήματος Γραμμάτων και Βιβλίου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος τους τελευταίους μήνες, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ανέλαβε την διοίκηση του συλλόγου τον Δεκέμβριο του 2023, να συνεχίζει εντυπωσιακά το έργο του, με συνεργατικές δράσεις, podcast, εκδηλώσεις και διαδικτυακά αφιερώματα, μένοντας πιστός ταυτόχρονα στη πολιτιστική και περιβαλλοντική του κληρονομιά.

Οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν σύντομα από το σύλλογο.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr