“Αρχαία θέατρα έχουμε παντού στην Ελλάδα, ναυπηγείο όπως αυτό στους Οινιάδες πουθενά…”
Για την απόφασή του να φοιτήσει στην Επαγγελματική Σχολή Ξεναγών του Μεσολογγίου τη δεκαετία του ’90 και οκτώ χρόνια μετά την αποφοίτησή του να επιστρέψει μόνιμα και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ως ξεναγός, συνδυάζοντας και το έτερο πτυχίο του, αυτό του καθηγητή φωνητικής και ορθοφωνίας, μίλησε ο Γιώργος Αποστολάκος σε συνέντευξη που έδωσε στο Νίκο Λύρο στο τέταρτο επεισόδιο του podcast «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας».
«Δηλώνω εκ πεποιθήσεις και κατ’ επιλογήν Μεσολογγίτης» λέει περήφανα ο Γιώργος Αποστολάκος, ο οποίος, καίτοι ιδιαίτερα προβληματισμένος στο να δεχθεί τη θέση του ξεναγού στην οικία Τρικούπη το 2005, δεν μετάνιωσε τελικά επ’ουδενί που το έκανε. Πολύ ειλικρινά παραδέχεται πως τα τελευταία 19 χρόνια που ξεναγεί κόσμο στο Μεσολόγγι και σε όλο το νομό δεν έχει βαρεθεί ούτε στιγμή.
Ιστορίες παλιές, πιο πρόσφατες, ιστορίες με μνημεία αλλά και με επισκέπτες ξετυλίγονται στην συζήτηση, απόψεις για την προβολή του τόπου και τα μοναδικά του πλεονεκτήματα.
“Αρχαία θέατρα έχουμε παντού στην Ελλάδα, ναυπηγείο όπως αυτό στους Οινιάδες πουθενά στην Ελλάδα και συμφωνα με τον καθηγητή Αρχαίας Ναυπηγικής του Cambridge, David Blackman, δεν έχουμε αλλού σε όλη την Ευρωπαϊκή Μεσόγειο” .
Ο ίδιος μιλά, επίσης, με αγάπη και θαυμασμό όχι μόνο για την Ιστορία του τόπου αλλά και με απίστευτη τρυφερότητα κι ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους του!
Δίνει επίσης την δική του οπτική για τον τρόπο που το Μεσολόγγι οφείλει να εκμεταλευτεί και να διαφημίσει καλύτερα τα πλεονεκτήματα του και να προσελκύσει τουρισμό.
“Θεωρώ αδιανόητο το να μην υπάρχει πωλητήριο στα μουσεία, θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει εισιτήριο στα μουσεία”.
Το podcast “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” αποτελεί το πρώτο “Μεσολογγίτικο” podcast, εστιασμένο σε ιστορίες φωτός και αισιοδοξίας από την πόλη: αφηγήσεις και συνεντεύξεις με πρόσωπα που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία και να διηγηθούν τη σχέση τους με το Μεσολόγγι.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο podcast του Συλλόγου ”Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” και ακολουθείστε δωρεάν το επίσημο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, στο Spotify, στα Apple Podcasts ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα χρησιμοποιείτε.