Μια μοναδική εμπειρία δοκίμασαν οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί των δυο Λυκείων της πόλης καθώς και πολλοί Μεσολογγίτες, που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Δήμου της Ι. Π. του Μεσολογγίου.
Σκοπός, η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης ηχητικών αναγνωσμάτων για το Μεσολόγγι, με αφετηρία τις φετινές Εορτές Εξόδου 2024 και τερματισμό την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ηρωική Έξοδο, το 2026.
Το πρόγραμμα «200 Βιβλία για 200 Χρόνια. Διαβάζουμε για το Μεσολόγγι, 1826-2026», μια πρόταση της κριτικού βιβλίου Λαμπρινής Κουζέλη, προέδρου του Συλλόγου Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης, εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του 6ου Μαραθωνίου Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι και τα χρόνια της Επανάστασης, με την ανάγνωση αποσπασμάτων από την εξαιρετική βιογραφία Σπυρίδων. Ο άλλος Τρικούπης (1788-1873) (Πόλις, 2019) της νομικού και ιστορικού Λύντιας Τρίχα.
Από το 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου Μαραθωνοδρόμοι Ανάγνωσης στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ήταν οι μαθητές:
Γιάννης Μανιώτης, Α΄ τάξη
Γιάννης Μπάκας, Α΄ τάξη
Γιάννης Στρωματιάς , Β΄ τάξη μαζί με την Καθηγήτριά τους Παρασκευή Μπάρλα, Φιλόλογο.
Το ραδιόφωνο αποτελεί μία κατεξοχήν ομαδική δραστηριότητα που συντελεί στο να αναπτύξουν οι μαθητές συνεργατικές και διαλογικές δεξιότητες, να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τους άλλους και να αναπτύξουν κριτική σκέψη.
Ήταν μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη. Στο κατάμεστο κτίριο Χρυσόγελου είχε τοποθετηθεί οθόνη, στην οποία το κοινό παρακολουθούσε την ανάγνωση του βιβλίου της κ. Τρίχα απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Φιλόλογο – Κριτικό Βιβλίου – Δημοσιογράφο, κ. Λαμπρινή Κουζέλη για τη σύλληψη και υλοποίηση αυτής της υπέροχης ιδέας. Το Μεσολόγγι διψά για την έμπνευση και τις πρωτοβουλίες πνευματικών ανθρώπων που θα ενώσουν το νήμα της ένδοξης Ιστορίας του με το Σήμερα και θα του προσδώσουν αισιοδοξία και έναυσμα για καινούριες εποχές ανάτασης βοηθώντας το να ξαναβρεί το βηματισμό του.