Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας!

Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας!

Από Gerasimos Kotsiris

Ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας” προκηρύσσει πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα “Οι Πολιτείες του Νερού”, στα πλαίσια των δράσεων φιλαναγνωσίας των εκδηλώσεων Λιμνοθαλασσιώτικα 2024, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και το νησί του Αιτωλικού, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν στο email του Συλλόγου lagoonfriendsclub@gmail.com ένα πεζογράφημα ή ένα ποίημα με θέμα το νερό, έως τις 31 Αυγούστου του 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Το κάθε ποίημα δεν θα υπερβαίνει τους 30 στίχους και το κάθε πεζογράφημα τις 1500 λέξεις.

Κάθε διαγωνιζόμενη/ος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα έργο, το οποίο δεν θα έχει λάβει διάκριση σε άλλον διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.

Κάθε διαγωνιζόμενη/ος μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε μία από τις δύο κατηγορίες.

Τα έργα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και σε μορφή απλού κειμένου word.

Κάθε διαγωνιζόμενη/ος θα στέλνει ηλεκτρονικά δύο αρχεία:

1ο ΑΡΧΕΙΟ: Θα έχει ως τίτλο αρχείου τον τίτλο του έργου και θα περιλαμβάνει μόνο το διαγωνιζόμενο έργο και ένα ψευδώνυμο της/του δημιουργού.

2ο ΑΡΧΕΙΟ: Θα έχει ως τίτλο αρχείου το ψευδώνυμο της/του δημιουργού και θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο της/του δημιουργού.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν ανώνυμα από τριμελή επιτροπή και θα διακριθούν τα 3 καλύτερα πεζογραφήματα και τα 3 καλύτερα ποιήματα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση των διακριθέντων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων φιλαναγνωσίας, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Λιμνοθαλασσιώτικα 2024.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστική διάκριση.

Όραμα του συλλόγου Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας είναι να καθιερώσει την διεξαγωγή του λογοτεχνικού διαγωνισμού σε ετήσια βάση, προκειμένου να εξελιχθεί μαζί με τους περιπάτους φιλαναγνωσίας που διοργανώνονται παράλληλα, σε σημείο αναφοράς στα λογοτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας, ειδικά σε μια πόλη από την οποία κατάγονται μεγάλοι λογοτέχνες με διακρίσεις και παγκόσμια αναγνώριση, καθιστώντας το Μεσολόγγι πραγματική πρωτεύουσα πολιτισμού.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2024 στα οποία εντάσσεται και ο λογοτεχνικός διαγωνισμός, πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024, με την ευγενική χορηγία του τμήματος Γραμμάτων και Βιβλίου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr