Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Η Δημοτική Φιλαρμονική Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου στη Λευκάδα

Από Gerasimos Kotsiris

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου«Χρήστος Καψάλης», υπό τη Διεύθυνση τουΑρχιμουσικού Δημήτρη Τσιάντα,συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 1ηΣυνάντηση Φιλαρμονικών Δρόμου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα το περασμένο Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024. Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Φιλαρμονική ΕταιρείαΛευκάδας, τον Δήμο Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αποτέλεσε μια σπουδαία γιορτή μουσικής και πολιτισμού.

Σε μια σεμνή τελετή υποδοχήςστο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας,ο Δήμαρχος Λευκάδος Δρ. Ξενοφών Βεργίνης,αφού καλωσόρισε τις Φιλαρμονικές, έκανε ιδιαίτερη αναφοράστην ιστορία της πόλης μας καθώςκαι στονρόλο της θυσίας του Μεσολογγίου στην έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Μουσική Παρέλαση ξεκίνησε από το Ανοιχτό Θέατρο και μέσω των κεντρικώνδρόμωντης πόληςκατέληξε τηνώρατου δειλινού στην παραλία,πίσω από την ξύλινη πεζογέφυρα. Εκεί, οι πέντε Φιλαρμονικές, σε ένα εντυπωσιακό φινάλε απέδωσαν μαζί το«Tuttinsieme», μια διασκευή του LorenzoPusceddu, πάνω σε θέματα από γνωστές όπερες,χαρίζοντας στο κοινόμία αξέχαστη βραδιά, γεμάτη χρώματα καιμελωδίες!

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμάτου συγχαρητήριασε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής για την αξιέπαινη παρουσία τους, καθώς και σε όλες τις συμμετέχουσες Φιλαρμονικές για την εξαιρετική συνεργασία και ευχαριστεί θερμά τη ΦιλαρμονικήΕταιρεία Λευκάδας για την πρόσκληση, τη φιλοξενίακαι την άψογηδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Στη Συνάντησηπήραν επίσης μέροςη Φιλαρμονική Άρτας«Ο Σκουφάς»,η Φιλαρμονική Αγρινίου, η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Κέρκυρας καιη διοργανώτρια Φιλαρμονική.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr