Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Εκδήλωση μνήμης στον ήρωα Σπύρο Μουστακλή

Εκδήλωση μνήμης στον ήρωα Σπύρο Μουστακλή

Από Gerasimos Kotsiris

Εκδήλωση  τιμής και μνήμης   οργάνωσε  το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου  στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος»  ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.  

Εκδήλωση τιμής για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων που ήταν αφιερωμένη  σε  έναν σύγχρονο ήρωα.

Τον Μεσολογγίτη  αξιωματικό  Σπύρο Μουστακλή.

Τον ελεύθερο έλληνα  με  την έντονη αντιδικτατορική δράση  που είχε σαν αποτέλεσμα  την σύλληψη και κράτησή του  για σαράντα επτά ημέρες στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ  όπου υπέστη  άγρια βασανιστήρια  και συνεπεία ενός  βίαιου  χτυπήματος  στην καρωτίδα   του προκλήθηκε  εγκεφαλικό,  ολική παραλυσία και στη συνέχεια επήλθε ο  θάνατός του.

Η τραγική  αυτή κατάληξη του Μουστακλή, αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν ακόμη σύμβολα αντιδικτατορικής δράσης.

Για τον λόγο αυτό  ο Σύνδεσμος  Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε εκδήλωση τιμής  για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων  την οποία αφιέρωσε στον Σπύρο Μουστακλή το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο του Συντάγματος.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε  ο καθηγητής και πρόεδρος του Συνδέσμου  Γιώργος Καλογεράκης ενώ  ο αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός και  μέλος του συνδέσμου Θεόδωρος Μυλωνάς  μίλησε για το χρονικό του 2/29 Συντάγματος Ευζώνων.

Ο ίλαρχος Σπύρος Κυριακίδης   αναφέρθηκε στην  στρατιωτική εξέλιξη  του Μουστακλή  ο   πρόεδρος δε του συνδέσμου στην εν γένει προσωπικότητά  του. 

Η  σύζυγος του αείμνηστου ήρωα  κυρία Χριστίνα Μουστακλή   με έκδηλη συγκίνηση  διατύπωσε τις ευχαριστίες της  προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης η οποία  ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης στο αίθριο της «Διεξόδου».

Παρόντες στην εκδήλωση,  εκτός από τα μέλη του Συνδέσμου και πολλών δεκάδων φίλων του,  ο διοικητής του 2/39 Συντάγματος Παντελής Μπερτσιάς, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Χρήστος Βούρβαχης, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νεκταρία Αλετρά, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Αναγνωστόπουλος και Γιώργος Πρεβεζάνος, ο οικοδεσπότης της «Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης,  η κόρη του Σπύρου Μουστακλή Ναταλία, ο αιδεσιμότατος π. Ανδρέας Καππές,  οι πρώην διοικητές του Συντάγματος Θύμιος Σώκος και Δημήτρης Σπύρου, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βασιλείου, η διευθύντρια του Μουσείου Άλατος Δέσποινα Κανελλή,  ο πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου Γιάννης Ατσαλάκης,  ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Θανάσης Σπυρόπουλος και ο προϊστάμενος της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιτωλοακαρνανίας Απόστολος Κώτσης.

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr