Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Φώτης Σκληρός: Ένα συγκινητικό αντίο στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου 

Φώτης Σκληρός: Ένα συγκινητικό αντίο στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου 

Από pitkostas

Ένα συγκινητικό αντίο στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου  –  Μια εξίσου συγκινητική επιστροφή στο 1ο Λύκειο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή)  &  ένα κερδισμένο συλλογικό στοίχημα  για το πώς ένα επαρχιακό Δημόσιο σχολείο της δεκαετίας του  70 μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο, αν υπάρχει όραμα, βούληση, ομαδική προσπάθεια και συνεργασία.

https://gym-neoch.blogspot.com/?m=1


         Κλείνοντας έναν εξαετή κύκλο ως Διευθυντής στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου,
θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την παρούσα αλλά και την προηγούμενη  Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εκκλησία, τους κατοίκους της περιοχής και όλες τις Υπηρεσίες, τις Δομές και τους Οργανισμούς για την άψογη συνεργασία μας.

            Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της “ΚτΥπ ΑΕ” κ. Τίμο Κατσίπο και τον συντοπίτη μας κ. Νίκο Παπαγεωργίου γιατί ήταν πάντα κοντά μας όταν τον χρειαστήκαμε, τους δωρητές μας μεταξύ των οποίων το ΚΤΕΟ Αγρινίου και φυσικά τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την πολύ μεγάλη δωρεά που έκανε στο σχολείο μας.

            Τίποτα δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε μόνοι μας.

            Οι υποδομές που ανακατασκευάσαμε,  που δημιουργήσαμε (κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ κ.λ.π.) και αυτές  που δρομολογήσαμε για το μέλλον θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες του σχολικού  συγκροτήματος αλλά  και της ευρύτερης περιοχής, γιατί τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στη κοινωνία.

            Η ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, η σημαντική  βελτίωση του αύλιου χώρου,  η ποιοτική μουσική στα διαλείμματα  συμβάλλουν στην ευχάριστη παραμονή των μαθητών στο χώρο του σχολείου.

            Ο σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός,  με τον οποίο ενισχύσαμε το σχολείο μας (διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προτζέκτορες σε κάθε αίθουσα,  ασύρματα δίκτυα σε όλο το χώρο του σχολείου κ.λ.π.). αποτελούν  σημαντικά εποπτικά μέσα διδασκαλίας  για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατακτήσουν την γνώση στον 21ο αιώνα.

            Για  την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού έχουμε εγκαταστήσει  συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση αιτήματος  για σχολική φύλαξη. 

            Και επειδή ουδείς αλάθητος, θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

           Οι μαθητές μας είχαν ουσιαστικό ρόλο στην βελτίωση του σχολείου μας, γιατί απλά κατάλαβαν ότι είναι το δικό τους σχολείο. Συμμετείχαν ενεργά σε προγράμματα και επιμορφωτικές δράσεις αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες πέραν του στενού αναλυτικού προγράμματος. Διοργανώσαμε στο σχολείο μας την 2η φάση του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής για την Αιτωλοακαρνανία.  Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας  να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς,  κάποιοι από αυτούς διακρίθηκαν, βραβεύτηκαν ή απέκτησαν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στηριζόμενοι μόνο στο σχολείο. Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές εκδρομές υψηλού επιπέδου όπως στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).   Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσπαθήσαμε να δώσουμε σε όλους όσα περισσότερα  γνωστικά, κοινωνικά και ψυχικά εφόδια μπορούσαμε ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες και πάνω απ’ όλα ευτυχισμένοι άνθρωποι.
Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια ξεχωριστά υγεία, πρόοδο και ευτυχία!


           Ένας νέος δημιουργικός  κύκλος ξεκινάει με την επιστροφή μου  ως Διευθυντής στο 1ο  Λύκειο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή). Επιστρέφω στο Λύκειο που είχα την τιμή να αφιερώσω ένα πολύ δημιουργικό τμήμα της καριέρας μου  και  στόχος μου πλέον είναι  να συμβάλλω για να βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει η Παλαμαϊκή Σχολή σχολείο αναφοράς και να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει. 

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr