Αρχική Διασκεδαση & Εκδηλωσεις                «ΡΑΨΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ»

               «ΡΑΨΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ»

Από messolonghim

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή   μουσική βραδιά  με τον συνθέτη  Σάκη Παπαδημητρίου και τον τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στο λιμάνι Αστακού.

Ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου συμπράττει με  τον διακεκριμένο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή σε μια μουσική παράσταση που έχει στόχο να συνδυάσει ένα σημαντικό στοιχείο του φυσικού μας  κόσμου που βρίσκεται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής με την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Το στοιχείο αυτό είναι το νερό που εκτός από το ότι αποτελεί και το κυριότερο συστατικό της ίδιας της φυσικής μας υπόστασης είναι αυτό που έχει περισσότερο συνδεθεί και σε επίπεδο  διαβίωσης, αλλά και συμβολισμού στον χώρο της φιλοσοφίας της θρησκείας και της τέχνης με την ιστορία του  ανθρώπινου πολιτισμού.

Η παράσταση εστιάζει στη σχέση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον και περιλαμβάνει τραγούδια από την παράδοση και τον Νίκο Καββαδία μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία  που έχουν κυριολεκτική ή μεταφορική αναφορά  στη ζωτική, αλλά και σχεδόν μεταφυσική σχέση Νερού και Ανθρώπου.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι που συμβάλλουν σε αυτή την δημιουργική  σύμπραξη ο σολίστας Γιώργος Κωτσίνης στο κλαρίνο και το καβάλ  , η Νικόλ Κούκιου  στα κρουστά και ο Γιώργος Αναστασόπουλος στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Μαζί τους η  εξαιρετική ερμηνεύτρια  Δώρα Πετρίδη

Ο Τομέας Πολιτισμού της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανάπτυξης και της ψυχοπνευματικής καλλιέργειας των πολιτών έχει αναπτύξει ένα δυνατό πεδίο δράσης, εμπλουτισμένο με ποικίλες εκδηλώσεις που αφορούν κάθε μορφή τέχνης.  Η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι διαρκής και με εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό.

  Οι στόχοι του Τομέα Πολιτισμού αφορούν πρώτιστα την πολιτιστική αφύπνιση των πολιτών που μέσα από την πραγματοποίηση δράσεων και την υλοποίηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν, να καλλιεργήσουν την αισθητική τους, να συνδεθούν με το παρελθόν και να ενισχύσουν τους κοινωνικούς δεσμούς τους.

  Να τονιστεί επιπλέον πως με γνώμονα τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκου Κοροβέση ότι «με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε να αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της Π.Δ.Ε. Η δράση αυτή στο Μεσολόγγι  αποτελεί το επισφράγισμα της πρόθεσης του Τομέα Πολιτισμού να δώσει βήμα στους καλλιτέχνες να εκφραστούν»,ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ θα συνεχίσει να προσφέρει εμπνευσμένες  δράσεις  Τέχνης στους πολίτες και να δημιουργεί  συνθήκες κοινωνικό-πολιτισμικής συνοχής.

Η μουσική εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου  2023 και ώρα 21.30 μ.μ στο λιμάνι Αστακού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr