Αρχική Λάβαμε και δημοσιεύουμε Με λογισμό και μ’ όνειρο

Με λογισμό και μ’ όνειρο

Από pitkostas

Της Σεμίνας Σούφρα

Με λογισμό, δηλαδή με σκέψη, με στοχασμό, με σκοπό να υπάρξει αποτέλεσμα.

Με όνειρο, δηλαδή με φαντασία, με όραμα, με σκοπό να υπάρξει το ιδεατό.

Ο γνωστός στίχος του Διονυσίου Σολωμού «Με λογισμό και μ’ όνειρο» συνδυάζει τη λογική με την καρδιά⸱ τον υπολογισμό με τη δημιουργία. Έχονταςως αρχή τον παραπάνω στίχο και την αγάπη μας για τα παιδιά, δημιουργήσαμε έναν πολιτιστικό σύλλογο στον τόπο μας που χαρακτηρίζεται κυρίως από βιωματικές και θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Τι άλλο θα ταίριαζε, άλλωστε, στην πόλη μας, από μια ιδέα που ξεκινά στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και γίνεται πραγματικότητα στον πολυχώρομας;

Όλοι μαζί, η Άννα, η Σεμίνα, η Κατερίνα, η Αντωνία, η Λαμπρινή, ο Κωνσταντίνος,  η Φρόσω, η Κατερίνα, η Μαριγώ, ο Άγης, η Θεοδώρα (και άλλοι πολλοί καθώς η παρέα μας διαρκώς μεγαλώνει), αποφασίσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας και την αγάπη για την δουλειά μας και τον τόπο μας σε παιδιά μικρής, μικρότερης αλλά και λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν σταματάμε όμως εκεί, καθώς σταδιακά οι δραστηριότητες μας θα απευθύνονται σε κάθε ηλικίας ενδιαφερόμενοπου θα θέλει να λογιστεί και να ονειρευτεί μαζί μας.Στον χώρο μας θα συναντήσετε δραστηριότητες θεατρικής ενασχόλησης (προ-θέατρο και θέατρο), εικαστικής παρέμβασης, μουσικοπαιδαγωγικής προσέγγισης, δημιουργικής λεκτικής ανάπτυξης, κοινωνικού παιχνιδιού, αισθητηριακής καλλιέργειας, λειτουργικότητας και αυτοεξυπηρέτησης.

Ευχή μας τα παιδιά να εμπνευστούν και να εντάξουν τον λογισμό και το όνειρο -δηλαδή την ορθολογική σκέψη και τη δημιουργική φαντασία- στη ζωή τους.

Σας περιμένουμε όλους στον χώρο μας!

Διεύθυνση: Αθ. Ραζηκότσικα 4, Μεσολόγγι

Τηλέφωνο: 6972367598

Email: [email protected]

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr