Αρχική Ζατζα Κάθε δημότης Μεσολογγίου είναι ελεύθερος άνθρωπος;

Κάθε δημότης Μεσολογγίου είναι ελεύθερος άνθρωπος;

Από pitkostas

Αγαπητοί συμπολίτες νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε.

Η δική σας ψήφος και το γεγονός ότι αναδείξατε τον συνδυασμό “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου” πρώτο στις εκλογές του 2019, είχε ως αποτέλεσμα η επικεφαλής του κα. Όλγα Δασκαλή να είναι Πρόεδρος από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα. (Δασκαλή Όλγα: 776 ψήφοι, Καραδήμας Γεώργιος: 543 ψήφοι).

Ωστόσο, εξαιτίας μιας νέας νομοθετικής αλλαγής και πολιτικών πιέσεων, δεν θα είναι Πρόεδρος η κα. Όλγα Δασκαλή από σήμερα. Παραμένουμε όμως, όλοι μέλη του συμβουλίου Κοινότητας και από αυτόν τον ρόλο θα υπηρετήσουμε την εμπιστοσύνη σας μέχρι τις 31/12/2023.

Στις 26 Απριλίου έγινε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Κοινότητας όπως ορίζει ο νέος νόμος, για την εκλογή Προέδρου. Το εντυπωσιακό ήταν, ότι μετά από καιρό αποφάσισαν να παρευρεθούν ταυτόχρονα όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι του κ. Λύρου και του κ. Καραπάνου. Να ομονοήσουν και να βγάλουν πρόεδρο τον κ. Γιώργο Καραδήμα. Δυστυχώς, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει Πρόεδρος εξαργύρωσε την εκλογή του στο συμβούλιο κοινότητας από την πρώτη στιγμή. Υποχρεώθηκε σε αφεντικά και βρήκε πρόσκαιρα δουλειά. Να σημειωθεί ότι, έχει απουσιάσει σε 25 συμβούλια σε σύνολο 39 και ποτέ δεν έφερε μία πρόταση. Απαξίωσε τον θεσμό, έκανε τις δικές του “business” αλλά τώρα θέλει να υπηρετήσει το κοινό καλό. Αναφέρουμε και τις υπόλοιπες απουσίες: ο κ. Δημήτρης Φρικασές απουσίασε σε 26 συμβούλια, ο κ. Ευθύμιος Δενδρινός απουσίασε σε 25, ο κ. Νίκος Μπαρμπετάκης απουσίασε σε 21, ο κ. Γιάννης Γκανιάτσος απουσίασε σε 17 και ο κ. Ανδρέας Σπανός απουσίασε σε 1 συμβούλιο αλλά έτσι και αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ως ανεμούριο.  

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν 3,5 χρόνια, δηλαδή να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να συμμετέχουν στα συμβούλια κατάφεραν να το κάνουν για μια καρέκλα και κάτι ψίχουλα. Συγχαρητήρια, άξιοι απόγονοι των Εξοδιτών…!

Ζητήσαμε από όλους τους συμβούλους να ψηφίσουν με γνώμονα τη συνείδηση τους και το καλό του τόπου αλλά μάταια. Οι τρεις σύμβουλοι του κ. Καραπάνου και οι τρεις του κ. Λύρου διάλεξαν ως Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Καραδήμα και ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δημήτρης Φραγκούλης ψήφισε λευκό, παρότι ψήφιζε θετικά σε όλες τις αποφάσεις του συμβουλίου.

Το Μεσολόγγι ταλαιπωρείται χρόνια τώρα από τις κομματικές γραμμές, τα συμφέροντα λίγων, την ανοχή στην παρανομία. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση ως Δήμος γιατί ποτέ οι φωνές του τόπου δεν είχαν την δυνατότητα να πάρουν τα ηνία. 

Μάθαμε ότι δέχτηκαν πιέσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι αντί να ψηφίζει κάποιος με τη συνείδηση του, εκβιάζεται και υπηρετεί δουλικά τον βουλευτή, το “κόμμα”, τον δήμαρχο, τον υποψήφιο.

Σε αυτές τις καταστάσεις φταίνε και οι δύο πλευρές. Και αυτός που πιέζει και αυτός που αποδέχεται την πίεση. 

Και ένα ρητορικό ερώτημα. 

Κάθε δημότης Μεσολογγίου είναι ελεύθερος άνθρωπος;

Αυτά, όσον αφορά για το παρελθόν και για αυτούς που ανήκουν σε αυτό.

Πάμε στο παρόν και το μέλλον.

Ο συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου” έχει μετουσιωθεί στον συνδυασμό “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών” και διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Καθημερινά συντάσσονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαζί μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν την επιβεβλημένη αλλαγή που χρειάζεται να γίνει σε πρόσωπα που έχουν θέσεις ευθύνης.

Πορευόμαστε με γνώση των δημοτικών προβλημάτων, με ξεκάθαρες θέσεις, συγκεκριμένους στόχους και πολλή όρεξη για αποτελεσματική δουλειά.

Η ψήφος σας θα μας αναδείξει και πάλι νικητές και η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική στο Δήμο Μεσολογγίου.

Με εκτίμηση, 

“Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”

“Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”

Δημοτικές εκλογές Οκτώβριος 2023

Mπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Copyright @2021  All Right Reserved – Designed and Developed by messolonghim.gr